Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Får historisk testimonial etter 13 år i Viking

- Den beste norske klubben man kan spille i, mener Thomas Pereira (36).

VIKING-VETERAN: Thomas Pereira ble hyllet av lagkameratene etter sin siste eliteseriekamp for Viking. Den endte med seier over Tromsø. 21. november skal Pereira hylles av supportere og gamle lagkamerater igjen.
Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix
VIKING-VETERAN: Thomas Pereira ble hyllet av lagkameratene etter sin siste eliteseriekamp for Viking. Den endte med seier over Tromsø. 21. november skal Pereira hylles av supportere og gamle lagkamerater igjen. Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix Vis mer

||| • Her kan du stemme på klubben i ditt hjerte!

(Dagbladet): 1. november gikk Thomas Pereira av banen i en seriekamp for Viking for aller siste gang. En rørt 36-åring fikk stående applaus etter et drøyt kvarter mot Tromsø.

- Jeg har aldri vært fristet av andre tilbud. Jeg mener Viking er den beste norske klubben du kan spille i. Viking drives godt, miljøet har vært veldig bra hele tiden. Byen og publikum krever mye, men du kan alltid regne med at de stiller opp, sier Pereira til Dagbladet.

Byen og klubben er glade i ham også. 21. november hylles Pereira med en ytterst sjelden fotball-testimonialkamp i Norge. 13 år i klubben skal markeres med vestlandsderby mot Brann, en type heder folk som Claus Lundekvam og Ole Gunnar Solskjær har blitt skjenket i England. Her til lands har RBK-legende Odd Iversen blitt beæret med noe liknende, mens Bjørn Johansen fikk samme hyllest i Tromsø.

Mange gode minner
- Det er klart det er en stor ære at klubben vil arrangere en sånn kamp for meg. Det kan jo bli veldig spennende å se hva utfallet blir. For min del er nok det morsomste at jeg får sett igjen en del spillere jeg har spilt med gjennom alle disse årene, sier backen.

Gjestene inkluderer halvparten av juniorlaget Pereira spilte med i Sarpsborg på slutten av 80-tallet. «Dommer» Benny Lennartsson kan skal blåse pausematchen med blant andre Christian Flindt Bjerg, Magnus Svensson og Rikhardur Dadason. Frode Olsen er bekreftet som speaker på indre bane. Deler av overskuddet deles med barnesykehuset i Stavanger.

- Hva er dine beste minner fra årene i Viking?

- Jeg tenker først på cupfinalen i 2001, på slutten av en god sesong. 2007 var også en god sesong. Enkelte av europacupseierne jeg har fått være med på, det har vært store opplevelser. Kampen mot nedrykk i 2006 gir også gode minner, spesielt den siste kampen var utrolig, selv om det var et tungt år, sier Pereira, som likevel skulle ønske at det siste året i mørkeblått hadde vært morsommere.

- Alt skulle vært litt bedre i sistesesongen. Vi burde havnet høyere på tabellen, og vi ville gjerne vært lenger i cupen. Men sånn er livet som fotballspiller, fullt av opp- og nedturer, sier 36-åringen.

Fortsetter med fotball
Thomas Pereiras 430 kamper gjør ham til nummer seks på lista over de mestspillende Viking-spillerne gjennom tidene. Nå planlegger han en framtid i Stavanger med de fire sønnene og kona, og har allerede bestemt seg for å fortsette i en annen rolle i fotball- og treningsuniverset.

Men først skal Brann slås i vestlandsderbyet for siste gang. Eks-kollegene får kose seg i pausen. I Pereiras siste 90 minutter er det alvor.

- Det skal være nivå på det, det var mitt ønske også. Et vestlandsoppgjør med utbytte for alle som er med, blir en god avslutning. Så får vi se om jeg holder 90 minutter. Men jeg blir vel ikke byttet ut ellers i akkurat denne kampen, sier Pereira lystig.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media