Får hjelp av norsk pedagog

Norske Willi Railo er mannen som skal gi kaptein David Beckham mental støtte dersom Sven Göran Eriksson tar England til VM.

Det antyder Svennis i et nettintervju med det engelske fotballforbundet (FA). Railo og Eriksson er gamle venner, og skrev nylig boka «Inside Football, the Mental Game» sammen.

Idrettspedagogen Railo har tidligere hjulpet Ingrid Kristiansen, samt de svenske tennisstjernene Bjørn Borg og Mats Wilander.

Invitasjonen til nordmannen gjelder bare dersom England kvalifiserer seg til VM i Japan/Sør-Korea. Først da har Eriksson tid til å gi Beckham og co. et tilbud innen sportspsykologi.

- La oss komme oss til Sør-Korea og Japan før vi snakker om hvem som skal bli med. Jeg kan i hvert fall si at det er for kort tid til å introdusere sånne ideer når du er sammen med spilleren i bare tre til fem dager. Det blir noe annet når vi er sammen i fem eller seks uker, sier Eriksson.

Eriksson og Railo har samarbeidet i alle svenskens klubber, helt siden Erikssons klubblag Degerfors mistet opprykksplassen gang på gang på 70-tallet.

- Alle var nervøse og redde. Jeg kontaktet Willi Ralio, som jeg kjente gjennom en bok han hadde skrevet. Jeg visste at jeg ikke kunne gjøre noe for spillerne, problemet lå ikke i beina deres men i hodene. Siden da har jeg alltid vært interessert i den psykologiske siden av sport. Når jeg ikke tror jeg kan gjøre noe, kontakter jeg en spesialist, sier Eriksson.

Railo har tidligere uttalt til avisa Evening Standard at han gjerne vil hjelpe Eriksson.

- Jeg identifiserer det viktigste, lederne som vil endre kulturen, og jeg jobber med dem. Og når jeg finner noen aggressive energi-drepere som påvirker laget negativt, vil jeg jobbe med dem gjennom mental trening, sa Railo.

(Dagbladet.no)

<B>ENGLAND-HJELP: Hvis England tar seg til VM, vurderer Sven Göran Eriksson å hente inn Willy Railo som psykolog. Foto: SCANPIX