Får hjelp av norsk pedagog

Norske Willi Railo er mannen som skal gi kaptein David Beckham mental støtte dersom Sven Göran Eriksson tar England til VM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det antyder Svennis i et nettintervju med det engelske fotballforbundet (FA). Railo og Eriksson er gamle venner, og skrev nylig boka «Inside Football, the Mental Game» sammen.

Idrettspedagogen Railo har tidligere hjulpet Ingrid Kristiansen, samt de svenske tennisstjernene Bjørn Borg og Mats Wilander.

Invitasjonen til nordmannen gjelder bare dersom England kvalifiserer seg til VM i Japan/Sør-Korea. Først da har Eriksson tid til å gi Beckham og co. et tilbud innen sportspsykologi.

- La oss komme oss til Sør-Korea og Japan før vi snakker om hvem som skal bli med. Jeg kan i hvert fall si at det er for kort tid til å introdusere sånne ideer når du er sammen med spilleren i bare tre til fem dager. Det blir noe annet når vi er sammen i fem eller seks uker, sier Eriksson.

Eriksson og Railo har samarbeidet i alle svenskens klubber, helt siden Erikssons klubblag Degerfors mistet opprykksplassen gang på gang på 70-tallet.

- Alle var nervøse og redde. Jeg kontaktet Willi Ralio, som jeg kjente gjennom en bok han hadde skrevet. Jeg visste at jeg ikke kunne gjøre noe for spillerne, problemet lå ikke i beina deres men i hodene. Siden da har jeg alltid vært interessert i den psykologiske siden av sport. Når jeg ikke tror jeg kan gjøre noe, kontakter jeg en spesialist, sier Eriksson.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer