Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Therese Johaug-saken

Får hjelp av stjerneadvokat når Johaugs skjebne blir avgjort i CAS-høringen

Mike Morgan reduserte straffen til tennisstjerna Maria Sjarapova. Nå skal han forsøke å gjøre det samme med Therese Johaug.

INTERNASJONAL HJELP: Therese Johaug vil ha et sterkt team rundt seg når hun skal opp i CAS. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
INTERNASJONAL HJELP: Therese Johaug vil ha et sterkt team rundt seg når hun skal opp i CAS. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Engelskmannen Mike Morgan skal hjelpe Therese Johaug under CAS-høringen i Lausanne.

Morgan er en erfaren CAS-advokat som i fjor fikk redusert tennisstjerna Maria Sjarapovas dom fra to år til 15 måneder.

Da Dagbladet snakket med manager Jørn Ernst i går, sa han at alle bitene trolig ville falle på plass i dag. Nå er det altså klart: Morgans erfaring og kompetanse skal få Johaug til OL i Pyeongchang.

Det bekrefter advokat Christian B. Hjort overfor Dagbladet:

- Vi har ønsket å knytte til oss en advokat med omfattende erfaring fra CAS, og som kjenner godt til hele systemet. Vi har kartlagt hvem som kan være en god hjelper, og valget har falt på Mike Morgan. Framover vil vi diskutere med ham hva som er en best mulig arbeidsfordeling, sier Hjort til Dagbladet.

At Sjarapovas advokat skal jobbe for Johaug, er interessant i lys av det som ble diskutert under høringen på Ullevaal stadion i januar. Da brukte advokatene Niels Kiær og Christian B. Hjort, som representerte henholdsvis domsutvalget i Antidoping Norge og Therese Johaug, Sjarapova-saken som argument på helt ulikt vis.

- Sjarapova anførte også at prinsippet om forholdsmessighet skulle bidra til at hun skulle få redusert straff, sa Kiær.

- Skal man først bruke disse eksemplene, er slutningen at Johaug har gjort det hun skulle, kontret Hjort.

Johaugs frykt

For en drøy måned siden besluttet domsutvalget i Norges Idrettsforbund å utestenge Johaug i 13 måneder.

Dermed ville 28-åringen kunne konkurrere igjen fra 18. november. Allerede 18. september kunne hun i så fall ha sluttet seg til den norske troppen og trene med lagvenninne - grunnet paragraf 12-1 i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komités lov.

Forrige uke besluttet imidlertid det internasjonale skiforbundet (FIS) å anke avgjørelsen. Det betyr nye måneder med uvisshet for Johaug og en fornyet frykt for at drømmen om OL i Pyeongchang neste år likevel kan ryke.

Sundbys frykt

Martin Johnsrud Sundby, som selv var oppe i CAS i kjølvannet av sin sak om feiladministreringen av astmamedisin, misunner ikke det som venter Johaug i Lausanne.

- Jeg var ikke forberedt på å bli håndtert på den måten. Du sitter der og føler du har begått et drap. Jeg hadde det vondt i de dagene jeg var der, sa Sundby til Dagbladet forrige uke.

- Det er et lite vennlig klima i Lausanne. Jeg misunner ikke Therese den opplevelsen. Det skal jo være en uavhengig arena som skal ta stilling til saken hennes på nytt. Jeg håper hun får en rettferdig straff og at dette ikke blir for politisk. Jeg kan ikke se for meg at Therese kan få en strengere straff.

Ifølge Ernst har Johaug-leiren foreløpig ikke fått noe informasjon om når høringen vil finne sted. Det bekrefter også Hjort overfor Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!