Får hjelp til medisineksamen

Mesterligaen: Bækkelagets SK-Lützellinden 29- 25. Gode karakterer på eksamene 23. og 25. januar, avgjør om Cecilie Leganger fortsetter med topphåndball. Landslagstrener Marit Breivik tilbyr nå legestudenten privatundervisning betalt av Norges håndballforbund.

Cecilie Leganger er sliten etter lesing, men ser på eksamene i fysiologi, anatomi og histologi (vevslære) som prøvesteiner på om hun har lyktes i forsøket på å kombinere harde legestudier med håndball på topp klubbnivå og landslag.

- Ja, det stemmer. Det blir spennende å se hvordan det går, sier hun til Dagbladet.

Går det dårlig, er det trolig takk og farvel til topphåndball for godt.

- Jeg kommer uansett til å tenke meg godt om, sier hun.

Disse to eksamene er på mange måter selve kneika i legestudiet. Klarer Cecilie dette, blir det større pusterom for fleksibilitet i neste semester. Derfor pugger hun nå dag og natt. Bare treninger og kamper klemmes inn på tidsskjemaet. Og kampene kommer tettere enn Cecilie ønsker.

- Hver tredje dag. Det er veldig mye, sier hun.

Marits tilbud

Det er her Marit Breivik kommer inn med utradisjonelle virkemidler. I dialog med BSKs keepertrener Oddvar Bjørnestad kom tilbudet:

- Marit har sagt at NHF gjerne stiller opp med ekstra støtte før eksamen. Dette gir jeg honnør til henne og forbundet for, sier han.

Cecilie har nemlig mistet obligatoriske kurs og forelesninger som følge av forberedelser og OL-deltakelse i Sydney. Det vil Breivik nå bøte for.

- Vi er interessert i å hjelpe med privatundervisning, og stiller opp med både kontakter og økonomisk bidrag, sier Breivik til Dagbladet.

Landslagssjefen er nemlig inneforstått med at gode karakterer er synonymt med Leganger-comeback.

- Vi har ikke hatt noen spillere med så krevende studier før, sier hun.

Om Cecilie kommer seg helskinnet gjennom og takker ja til landslaget igjen, får Breivik litt av en referanse i forhold til andre jenter som klager på tidsmangel.

Takker ja

Ifølge Bjørnestad er det høyaktuelt å ta imot tilbudet.

- Cecilie jobber veldig systematisk, men vil nok benytte seg av dette, sier han.

I går demonstrerte Cecilie effektivitet på det beste - etter kampen. Ungene som flokket seg rundt henne for autografer fikk klar beskjed om å stille seg i kø og vente til hun var ferdig med TV-intervju. Og der sto de - snille som lam, og fikk signatur etter tur.

- Jeg har funnet ut at dette er den beste måten å gjøre det på, sier Cecilie, som i kampen ikke tok ut mer enn hun måtte, det vil si et par kjemperedninger da tyskerne knappet ubehagelig innpå ledelsen.

Kan få fri

Bjørnestad mener at Leganger ikke har annet valg enn å rasjonere med energien.

- Hun er utslitt, sier han.

Det blir ikke pauser før eksamensdagene heller.

- Før en av eksamene, reiser Cecilie til Spania fredag og spiller Champions League-kamp for BSK i helga, kommer hjem mandag kveld og har eksamen tirsdag morgen, sier Bjørnestad.

- Kan det bli aktuelt å holde Cecilie hjemme fra kampene?

- Det er en vurdering. Kortsiktig er det ikke lurt, men i et langsiktig perspektiv er det noe annet, sier Bjørnestad.

<B>SLITEN:</B> Legestudent Cecilie Leganger noterte 12 redninger på 37 skudd i går. Ikke spesielt imponerende, men superkeeperen er unnskyldt: Både dagene og nettene går med til pugging før eksemene som avgjør om hun fortsetter med topphåndball.