David Beckham

Får homokritikk: - Hykler

Magasin går til angrep på superstjerna David Beckham.

KRITISERES: David Beckham avbildet mens han besøkte Formel 1-løpet Miami Grand Prix. Foto: NTB
KRITISERES: David Beckham avbildet mens han besøkte Formel 1-løpet Miami Grand Prix. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i år sto den 17 år gamle fotballspilleren Jake Daniels fram som homofil.

Daniels spiller til daglig i Championship, nest øverste nivå i engelsk fotball. Han er den første mannlige, profesjonelle fotballspilleren i England til å stå fram som homofil siden Justin Fashanu i 1990.

Ga støtte

Den 17 år gamle midtbanespilleren fikk hyllest over hele fotballverden for å snakke åpent om sin seksuelle legning. En av dem som hyllet ham var fotballegenden David Beckham.

- Det er synd at det er så rart når noen kommer ut. Jeg har alltid ment at det ikke burde være slik. Til syvende og sist er det mange homofile personer i idretten, og hvorfor skulle de være annerledes enn andre?, sa Beckham i et intervju med Evening Standard ifølge Expressen.

STJERNEMØTE: Denne selfien, av Pia Tjelta og David Beckham, er det flere som har fått med seg. Dette er historien bak. Video: Kåss til kvelds, NRK Vis mer

Kritiseres

Men nå kommer det sterke reaksjoner på Beckhams uttalelser. Fotballstjerna beskyldes for å være hyklersk.

Magasinet Attitude, som skriver for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner, går på sin Instagram-profil til frontalangrep på 47-åringen.

Den tidligere Manchester United-spilleren har nemlig tatt seg jobb som ambassadør og ansikt utad for det kommende verdensmesterskapet i fotball i Qatar som spilles i slutten av 2022.

Et land hvor det er straffbart å være homofil, ifølge Amnesty risikerer homofile personer inntil sju års fengsel. Flere medier har meldt at briten skal tjene rundt to milliarder norske kroner på å jobbe for Qatar de neste 10 åra.

BECKHAM: Romeo Beckham, sønn av sin far David Beckham, gjorde sin profesjonelle debut for Florida-klubben Fort Lauderdale CF (samarbeidsklubb av Inter Miami) denne helga. Vis mer

- David Beckham lar pengene snakke når det kommer til LHBT-miljøet. En grunn til at det kan være annerledes å komme ut enn hva David synes er fordi homofile mange plasser i verden ikke bare blir marginaliserte og mislikt, men til og med forfulgt. Qatar er et sånt sted. Det er et ekstremt homofobisk land, skriver magasinet på sin Instagram-profil.

Beckham la opp som fotballspiller i 2013. Han avsluttet karrieren i Paris Saint Germain, eide av den qatarske forretningsmannen Nasser al-Khelaifi - med sterke bånd til qatarske myndigheter.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer