KONTRAKT: Arianna Follis og de andre italienske OL-deltakerne må skrive under en kontrakt før de får reise til Vancouver som del av den italienske OL-troppen.Foto: SCANPIX/AP/Armando Trovati
KONTRAKT: Arianna Follis og de andre italienske OL-deltakerne må skrive under en kontrakt før de får reise til Vancouver som del av den italienske OL-troppen.Foto: SCANPIX/AP/Armando TrovatiVis mer

Får hundretusener i bot om de blir tatt i doping

Italia krever underskrift fra alle som skal til OL.

||| (Dagbladet): Italias OL-deltakere bør tenke seg godt om før de risikerer doping som verktøy på veien mot suksess i Vancouver i februar.

Den italienske olympiske komiteen (CONI) pålegger nemlig alle de 109 reisende å skrive under på en kontrakt som binder dem til å betale rundt 800 000 kroner i bot dersom de avlegger positiv dopingprøver under OL.

- Dette er for å vise hvor alvorlig italiensk idrett tar kampen mot doping. De som ikke skriver under, får heller ikke være med til Vancouver, sier CONI-president Giovanni Petrucci ifølge AP.

Før Beijing-OL måtte også italienske utøvere underskrive en liknende avtale, men den gang uten økonomiske sanksjoner som avskrekkende middel.

Også årets Tour de France-deltakere kan forøvrig bli tvunget til å underskrive en dopingkontrakt.

CONI vurderer for tiden rettslige skritt mot Davide Rebellin, syklisten som mistet sin sølvmedalje fra Beijing-OL på grunn av en positiv dopingprøve.