HER GÅR BUKSEGRENSA: De blå- og hvitrutete buksene som Håvard Vad Petersson og Thomas Ulsrud har på seg er godkjent for VM-spill. Den mer psykedeliske varianten som Torger Nergård (t.v.) og Christoffer Svae har på seg, ble ikke godkjent av curlingforbundet. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
HER GÅR BUKSEGRENSA: De blå- og hvitrutete buksene som Håvard Vad Petersson og Thomas Ulsrud har på seg er godkjent for VM-spill. Den mer psykedeliske varianten som Torger Nergård (t.v.) og Christoffer Svae har på seg, ble ikke godkjent av curlingforbundet. Foto: Gorm Kallestad, ScanpixVis mer

Får ikke bruke de nye curlingbuksene

Ble for klovnete. - Dette er ikke noe moteshow, sier Pål Trulsen.

||| (Dagbladet): I går viste de norske curlinggutta stolt fram de nye klovnebuksene de planla å bruke i VM i Italia som starter lørdag.

I dag fikk Team Ulsrud beskjed fra Norges Curlingforbund om at de ikke får lov til å bruke det mest offensive av de to variantene de viste fram - en real syretripp av noen blomstrete bukser med grønt som hovedfarge.

- De blir ikke brukt i VM. De har vel svært lite med Norge å gjøre. Dette er heller ikke noe moteshow, sier sportssjef Pål Trulsen til VG Nett.

De får imidlertid lov til å bruke den andre varianten, som er sjakkrutet i blått og hvitt.

Vasket for varmtTeam Ulsrud ville gjerne brukt de røde, blå og hvite klovnebuksene som gjorde laget kjent under OL, men de har blitt rosa etter å ha blitt vasket på feil temperatur.

Dermed blir det det andre OL-settet med røde, hvite og grå ruter andrevalget også i VM.

Landslagsspiller og bukseansvarlig Christoffer Svae trodde ikke forbundet ville blande seg inn i buksevalget. Spesielt stusser han over at kvinnelandslaget fikk lov til å spille i «diskobukser» fra samme produsent - der mønstret består av sirkler i alle regnbuens farger - og ikke bare de norske fargene.

- Jeg skriver en e-post til styret akkurat nå og spør hvorfor jentene kunne bruke diskobukser når vi ikke kan bruke de nye buksene. Jeg personlig syns de grønne buksene er fine. Jeg syns det er litt teit, sier Svae til VG Nett.

Berømte bukserDe norske OL-sølvvinnerne ble kjendiser både nasjonalt og internasjonalt under lekene i Vancouver. Skjønt internasjonalt var det vel først og fremst buksene som ble kjent.

De røde, hvite og blårutete ble fort kjent som «klovnebuksene». Og andrevalget med grå ruter i stedet for blå, dempet ikke sirkuset rundt Svae, skip Thomas Ulsrud, Håvard Vad Petersson og Torger Nergård.

Buksene har i skrivende stund over 642 461 tilhengere på Facebook. Under arbeidet med denne artikkelen sank faktisk antallet med ti. Gjør buksefansen opprør mot curlingforbundet? Følg med!

MEN DISSE VAR OK: Kristin Skaslien og de andre norske jentene fikk spille med diskobukser i VM. Christoffer Svae skjønner ikke at fargene var mer norske på disse.Foto: Todd Korol, Reuters/Scanpix
MEN DISSE VAR OK: Kristin Skaslien og de andre norske jentene fikk spille med diskobukser i VM. Christoffer Svae skjønner ikke at fargene var mer norske på disse.Foto: Todd Korol, Reuters/Scanpix Vis mer