- Får ikke gå VM-sprinten

Trener Svein Tore Samdal vil ikke la suverene Bente Skari gå VM-sprinten i Val di Fiemme. Han sier til Dagbladet at hun ikke er kvalifisert. Dermed kan hun ikke ta seks VM-gull.

For mens Bente Skari i dag går for en ny seier på ti kilometer klassisk i verdenscupen i Oberhof, er det VM i Val di Fiemme som opptar de fleste om dagen. Tanken på at Bente Skari kan vinne seks gull i mesterskapet virker nærliggende for stadig flere, etter at Bente virkelig har funnet skøyteformen. Men sprintøvelsen i Italia kan hun bare glemme. Skari har slitt med å komme seg videre fra prologen til kvartfinalene i skøytesprintrennene det siste året.

- Urettferdig

- Hadde jeg vært utøver, så ville jeg følt det ganske urettferdig om Bente hadde fått gå. Det er fire jenter som har vært på pallen i sprint så langt i sesongen. Bente får heller konsentrere seg om de andre øvelsene, sier Samdal.

Anita Moen, Marit Bjørgen, Hilde G. Pedersen, og Maj Helen Sorkmo har alle vært på pallen i skøytesprint denne sesongen. Og Bente er innforstått med at hun ikke står først i køen. Likevel har hun ikke gitt det helt opp.

- Jeg er ikke kvalifisert, men vi får se da. Jeg kommer til å gå sprinten i NM. Går jeg bra der, så kan jo ting forandre seg, men jeg går ikke sprinten i Reit im Winkel rett før VM, sier Bente Skari.

- Tenker du på de andre jentene på laget når du nedprioriterer spint?

- Nei, jeg tenker bare på meg selv. Og jeg mener at de som er i best form til enhver tid bør gå. Også i VM.

Bentes imponerende tempo i skøyting de siste månedene har også fått tankene hennes til å gli mot tremila på VMs siste dag for damene. Før sesongen hadde Skari definitivt utelukket å gå denne distansen i VM. Nå kan hun bli nødt. I fare for å kaste en gullmedalje ut vinduet.

Arbeidsledig

- He-he, jeg skal nå gå først. Det er ikke bare å stille opp og ta gull som mange tror. Jeg har mål av meg å ta tre gull i VM. Jeg synes det er greit nok, sier Bente.

Men hvis Bente holder på planen sin, vil hun gå arbeidsledig de fem siste dagene av VM.

- Du er jo ferdig med alle de klassiske øvelsene før sprinten og tremila. Vil du ikke bare gå og kjede deg resten av VM?

- Tja, vi får se da. Jeg tar nok ikke en endelig avgjørelse på hva jeg gjør før vi kommer ned dit.

- KAN FORANDRE SEG: Landslagstrener Svein Tore Samdal sier Bente Skari ikke får gå VM-sprint i år. - Jeg er ikke kvalifisert, men vi får se da. Jeg kommer til å gå sprinten i NM. Går jeg bra der, så kan jo ting forandre seg, sier Bente Skari.