Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Får ikke gull-bonus

Til tross for enda et VM-gull, får Gunn-Rita Dahle Flesjå ikke en krone i bonus fra verken sykkelforbundet eller Olympiatoppen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går vant hun rundbane-VM i terrengsykkel på New Zealand, hun har tatt fire mesterskapsmedaljer på fem uker og er «the one and only» i norsk terrengsykkel.

Fra sykkelforbundet vanker det imidlertid ingen økonomisk påskjønnelse for innsatsen, men gullgrossisten klager ikke.

-  Ingen sure miner

-  Jeg får ingen bonuser fra sykkelforbundet eller Olympiatoppen, men det er ingen sure miner for det, sier Gunn-Rita Dahle Flesjå til Dagbladet.

Det er vanlig at forbund påskjønner sine beste utøvere, men Dahle Flesjå forstår hvorfor dette ikke går i Norge.

-  Syklistene fra Tyskland, Italia og Spania, som vi konkurrerer mot, får solide bonuser hvis de gjør det bra, men dette går på økonomi.Hun håper imidlertid at det hun presterer på sykkelen kan hjelpe forbundet til å få bedre råd.

-  Jeg vet at det er en mulighet for at vi kan få sponsorer som er retta inn mot terrengsykkellandslaget, og hvis dette kan bidra til det, er jeg veldig glad for det.

Godt betalt

EGEN KLASSE: Gunn-Rita Dahle tok enda et VM-gull, men får ingen belønning i form av bonus fra sykkelforbundet. Foto: Scanpix/Epa
EGEN KLASSE: Gunn-Rita Dahle tok enda et VM-gull, men får ingen belønning i form av bonus fra sykkelforbundet. Foto: Scanpix/Epa Vis mer

Dahle Flesjå må derfor klare seg med sine egne sponsorer. Men de er til gjengjeld svært resultatorientert.

-  Jeg har veldig bonusretta avtaler, dessuten har jeg en personlig bonus fra laget mitt. Det ble en bra økonomisk dag, forteller hun.Selv om det er syklinga som betyr noe, må også verdens beste terrengsyklist betale sine regninger.

-  Jeg ser på dette som frynsegoder, men det er deilig og det kommer godt med ettersom vi bygger nytt hus.

Selv har hun valgt å ha et langsiktig samarbeid med sine sponsorer, det blir derfor ingen reforhandlinger til tross for at hun bare blir bedre og bedre på sykkelen.

-  Jeg har bare avtaler som går over lang tid, de fleste går ut i 2008. Jeg ønsker et langt samarbeid med sponsorene.