Får ikke kjøpe landslagsspillere

Fifa har bestemt seg. Spillere som bytter nasjonalitet uten god grunn, får ikke spille landskamper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det internasjonale fotballforbundet, Fifa, innkalte til hastemøte i går kveld. Grunnen er de forestående nasjonalitetsbyttene til brasilianerne Ailton, Dede, og Leandro.

Brasilianerne skal ha fått tilbud fra Qatar om statsborgerskap, for på den måten sikre miniputtlandet en mulighet til å kvalifisere seg til internasjonale mesterskap. Det vil Fifa og generalsekretær Sepp Blatter ha en slutt på.

Spillere som bytter nasjonalitet uten å ha en åpenbar grunn eller tilknytning til landet de bytter til, vil ikke få muligheten til å spille internasjonale kamper for landet, heter det i Fifa-dekretet etter hastemøtet.

Avgjørelsen blir også tatt opp til behandling på Fifa-kongressen i mai. Blatter regner med at kongressen kommer til å støtte forbudet, og at det blir innlemmet i fotballens lovverk, skriver Uefa på sin nettside.

Klare betingelser

Fifa mener Werder Bremen-stjerna Ailton og de to andre brasilianerne spekulerer i bestemmelsen om at spillere som aldri har spilt for sin egen konfederasjon, fritt kan bytte statsborgerskap og spille for sitt nye land. Poenget med bestemmelsen har ikke vært at spillere skal kunne kjøpes og selges mellom nasjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer