Ingvild Flugstad Østberg vurderer fortsatt å reise hjem fra Tour de Ski:

Får ikke OL-garantien hun vil ha fra landslagssjefen

Ingvild Flugstad Østberg vurderer fortløpende om hun skal hoppe av Tour de Ski dersom hun ikke får en OL-garanti fra landslagstrener Roar Hjelmeset. Det får hun ikke.

KAN GÅ ALT I OL: Men akkurat nå får ikke Ingvild Flugstad Østberg annet enn en generell garanti om at hun får gå noe under sesongens store høydepunkt i Pyeongchang. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
KAN GÅ ALT I OL: Men akkurat nå får ikke Ingvild Flugstad Østberg annet enn en generell garanti om at hun får gå noe under sesongens store høydepunkt i Pyeongchang. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OBERSTDORF (Dagbladet): Ingvild Flugstad Østberg har allerede fått OL-billett av landslagstrener Roar Hjelmeset, men det er ikke nok for Tour de Ski-lederen.

Om Østberg skal fullføre hele Touren, vil hun ha en garanti fra Hjelmeset om at hun får gå de løpene hun ønsker i OL. Det får hun ikke.

- Jeg kan jo helt sikkert gi henne en garanti for at hun får gå et eller annet i OL, den garantien skal jeg kunne gi. Men hun vil jo ha garanti for å få gå omtrent alt, og den garantien er vanskelig å gi, selv om Ingvild kanskje er en type som per nå er kvalifisert for å gå alt, sier Hjelmeset til Dagbladet.

Tour de Ski-sirkuset har forflyttet seg til Oberstdorf og Tyskland etter at Østberg har inntatt en solid sammenlagtledelse etter de tre rennene i sveitsisk høyde.

Livredd VM-gjentakelse

For de fleste både i og utenfor langrennsleiren, virker det nærmest uforståelig at Østberg kan vurdere å gi seg mens hun ligger an til å vinne årets nest med prestisjetunge skiarrangement.

- Jeg ser det, og skjønner at man håper at de som er i toppen skal fullføre. Men det kan skje mye her, det er ikke sikkert jeg er i toppen etter et par dager her, sier Østberg om den merkelige situasjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer