Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ingvild Flugstad Østberg vurderer fortsatt å reise hjem fra Tour de Ski:

Får ikke OL-garantien hun vil ha fra landslagssjefen

Ingvild Flugstad Østberg vurderer fortløpende om hun skal hoppe av Tour de Ski dersom hun ikke får en OL-garanti fra landslagstrener Roar Hjelmeset. Det får hun ikke.

KAN GÅ ALT I OL: Men akkurat nå får ikke Ingvild Flugstad Østberg annet enn en generell garanti om at hun får gå noe under sesongens store høydepunkt i Pyeongchang. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
KAN GÅ ALT I OL: Men akkurat nå får ikke Ingvild Flugstad Østberg annet enn en generell garanti om at hun får gå noe under sesongens store høydepunkt i Pyeongchang. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OBERSTDORF (Dagbladet): Ingvild Flugstad Østberg har allerede fått OL-billett av landslagstrener Roar Hjelmeset, men det er ikke nok for Tour de Ski-lederen.

Om Østberg skal fullføre hele Touren, vil hun ha en garanti fra Hjelmeset om at hun får gå de løpene hun ønsker i OL. Det får hun ikke.

- Jeg kan jo helt sikkert gi henne en garanti for at hun får gå et eller annet i OL, den garantien skal jeg kunne gi. Men hun vil jo ha garanti for å få gå omtrent alt, og den garantien er vanskelig å gi, selv om Ingvild kanskje er en type som per nå er kvalifisert for å gå alt, sier Hjelmeset til Dagbladet.

Tour de Ski-sirkuset har forflyttet seg til Oberstdorf og Tyskland etter at Østberg har inntatt en solid sammenlagtledelse etter de tre rennene i sveitsisk høyde.

Livredd VM-gjentakelse

For de fleste både i og utenfor langrennsleiren, virker det nærmest uforståelig at Østberg kan vurdere å gi seg mens hun ligger an til å vinne årets nest med prestisjetunge skiarrangement.

- Jeg ser det, og skjønner at man håper at de som er i toppen skal fullføre. Men det kan skje mye her, det er ikke sikkert jeg er i toppen etter et par dager her, sier Østberg om den merkelige situasjonen.

For Østberg er det altså OL-situasjonen som plager henne. I øyeblikket er hun altså kvalifisert for alle distanser der, men ikke garantert å få gå noen.

- Hun er selvfølgelig livredd for at det samme kan skje i år som i fjor, at hun kom til VM og ikke fikk gå så mye som hun kanskje så for seg. Men den garantien kan du liksom ikke gi. Den eneste garantien jeg kan gi, er at om hun går Tour de Ski her, så er det som skjer på NM betydningsløst. Den garantien kan jeg gi, sier Hjelmeset.

Vil gå alt

Østbergs store frykt er å fullføre Tour de Ski, for så å få beskjed om at hun må prestere i NM for å gå favorittdistansene i OL. Det slipper hun altså å tenke mer på nå.

- Hvilke distanser vil du ha en garanti for å få gå i OL?

- Ja, det er et godt spørsmål. Før sesongen sa jeg at jeg hadde spesielt lyst til å gå klassisk sprint og ti kilometer skøyting. Og selvfølgelig, den første øvelsen som er en duathlon, og den siste som er en klassisk tremil. Jeg har gått veldig mye bra klassisk i år, så det er fine øvelser for meg det også, sier Østberg til Dagbladet.

- Du vil egentlig ha en garanti for å få gå alt?

- Nei, jo, for stafettene gir seg jo selv, så egentlig passer jeg til alle øvelsene. Lagsprinten kan jo være en av dem som passer meg aller best, faktisk.

De garantiene får hun altså ikke av Hjelmeset, og derfor teller Østberg på knappene hver dag fram til hun eventuelt blir med lagbussen videre til Val di Fiemme torsdag ettermiddag.

- Jeg må jo gjøre en vurdering etter ett og to løp her. Jeg håper jeg kan ha et klarere svar til dere etter det, sier hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!