Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Får ikke OL-gullet til Marion Jones

Katerina Thanou er også innblandet i doping.

DOPET VINNER: IOK har bestemt at de medaljene Marion Jones vant i Sydney-OL, tre gull- og to bronsemedaljer, kommer til å bli gitt videre til de utøverne som fortjener det. Men Katerina Thanou fra Hellas, som her løper inn til andreplass på 100 meter, får ingen medalje fordi hun selv har vært innblandet i doping. Foto: Doug Mills/Scanpix/AP
DOPET VINNER: IOK har bestemt at de medaljene Marion Jones vant i Sydney-OL, tre gull- og to bronsemedaljer, kommer til å bli gitt videre til de utøverne som fortjener det. Men Katerina Thanou fra Hellas, som her løper inn til andreplass på 100 meter, får ingen medalje fordi hun selv har vært innblandet i doping. Foto: Doug Mills/Scanpix/AP Vis mer

|||Den internasjonale olympiske komiteen (IOK) kommer ikke til å gi OL-gullet Marion Jones vant på 100 meteren i Sydney til Katerina Thanou.


IOK har bestemt at de medaljene Jones vant i Sydney-OL, tre gull- og to bronsemedaljer, kommer til å bli gitt videre til de utøverne som fortjener det, men det kommer ikke til å gjelde gullet på 100 meteren.

Årsaken er at Thanou er innblandet i dopingsaker, og IOK mener det ikke vil være riktig å gi den gullmedaljen Jones er blitt fratatt videre til den greske sprinteren.

De andre individuelle medaljene Jones vant i Sydney, gullet på 200 meter og bronsen i lengde, kommer til å bli gitt videre til det man mener er de rette eierne av disse medaljene.

Det er dopingskandalen rundt Katerine Thanou under Aten-OL i 2004 som har gjort at IOK har vedtatt ikke å gi 100 metergullet til Jones fra Sydney videre til henne, melder nyhetsbyrået AP.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media