Marit Bjørgen etter niendeplassen i Davos:

- Får ikke selvtillit av niendeplasser

Marit Bjørgen vurderer å endre treningsopplegget etter niendeplassen.

IKKE PÅ TOPP: Marit Bjørgen vurderer å slippe opp litt på treninga etter dagens niendeplass i Davos. Her signerer hun autografer etter løpet. Foto: JON OLAV NESVOLD / Bildbyrån
IKKE PÅ TOPP: Marit Bjørgen vurderer å slippe opp litt på treninga etter dagens niendeplass i Davos. Her signerer hun autografer etter løpet. Foto: JON OLAV NESVOLD / Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

DAVOS (Dagbladet): De to store favorittene på dagens 10-kilometer fristil i Davos, verdenscupleder Charlotte Kalla og langrennsdronning Marit Bjørgen, sto begge over gårsdagens sprint.

Dermed tok de fleste det for gitt at kampen om seieren skulle stå mellom de to i mellomhøyden i Davos.

Sånn ble det ikke.

Kalla ble nummer åtte, Bjørgen nummer ni. Begge var rundt halvminuttet bak vinneren Ingvild Flugstad Østberg.

- Det varierer vel litt, men så er det også sånn at jeg ikke kan forvente det samme på en individuell start som det jeg har hatt i de to siste rennene i Ruka og Lillehammer (jaktstart og fellesstart, red.anm.). Da har man hele tiden kontroll på hvordan man ligger an, og da er det ikke noe å spare på, sier Charlotte Kalla til Dagbladet.

- I dag er det flere som er bedre enn meg.

Mangler overskudd

En av dem som fortsatt ikke var bedre enn Kalla, var Bjørgen. På plassen bak i mål skilte det rundt ni sekunder mellom Kalla og Bjørgen.

- Det var et helt greit løp. Det var litt som forrige helg der det blir et sliteløp. Jeg er tung, jeg mangler sprut og overskudd, sier Bjørgen.

Det er ikke niendeplasser Bjørgen sparer på, og i går sto hun altså over sprinten fordi hun mangler det overskuddet hun trenger for å gå virkelig fort på ski.

Bjørgen forklarer det med at hun fortsatt trener hardt. Når hun ikke reiser eller går renn kjører hun to økter om dagen. På den måten skal hun spare toppformen til OL i februar.

- Samtidig så syns jeg ikke 35 sekunder opp til Ingvild er så avskrekkende i høyden. Jeg var foran henne forrige helg, og nå er jeg ikke mange sekunder bak Charlotte som jeg var langt bak forrige helg, så det går opp og ned, sier Bjørgen.

Vil ha selvtillit til jul

Men til tross for den tilsynelatende roen rundt, for Bjørgen å være, middels resultater, innrømmer hun at hun kanskje endrer planen litt fram mot den avsluttende verdenscuphelga i Toblach neste helg.

Bjørgen vurderer å slippe opp litt på treninga for å komme seg i litt bedre slag inn mot de to ti-kilometerne i de italienske alpene.

- Det blir jo ikke skirenn før i NM for min del, så får vi se. Vi får diskutere litt om jeg skal slippe opp litt for å få til to gode skirenn i Toblach, sier Bjørgen til Dagbladet.

- Det blir viktig å ta med seg litt selvtillit inn i jula?

- Ja, det er jo bestandig det. Selvtillit er kjekt å ha, ler hun.

- Og du får ikke selvtillit av niendeplasser?

- Nei, jeg gjør ikke det.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer