Får ikke snakke

Martin Andresen (26) gjennomførte sin første trening med Blackburn Rovers i går. Men hvordan det gikk ville ingen si noe om...

BLACKBURN (Dagbladet): Dagbladet møtte nordmannen på Dunkenhalgh hotell i utkanten av Blackburn i går ettermiddag. Sammen med rådgiver Erik Moe er han innkvartert på firestjerners-hotellet under oppholdet.

Tidligere på dagen hadde han unnagjort sin første trening, en halvannen times økt på treningsanlegget ved Brockhall Village en drøy mil unna hjemmebanen Ewood Park.

Men hvordan han klarte seg? Hvilke tilbakemeldinger han fikk fra manager Graeme Souness? Eller om han tror han er noe nærmere en kontrakt? Se det var det ingen som ville uttale seg om.

I tenkeboksen

- Martin er midt i en prosess. Og vil derfor vente med å uttale seg til pressen, sier rådgiver Erik Moe til Dagbladet. - Og fordi han er i tenkeboksen, ber vi om forståelse for det, sier Moe. Mens hovedpersonen nikker samtykkende ved hans side.

Heller ikke Blackburn Rovers ville uttale seg om nordmannens første dag i klubben. Dagbladets forespørsel om intervju med manager Souness og Martin Andresen ble kontant avslått. Vi fikk heller ikke adgang til klubbens treningsområde.

- Manageren ønsker ikke noen intervjuer, og treningsfeltet er derfor stengt for media, var beskjeden fra klubbens pressekontor.

Erstatter legenden

Men mye tyder på at nordmannen må overbevise kraftig dersom det skal bli kontrakt. For spilleren han er tenkt å erstatte er superstjerna Barry Ferguson.

Den skotske landslagskapteinen ble av Souness beskrevet som en «kommende legende» da han kom fra Rangers i Glasgow for 93 millioner kroner i slutten av august.

Og etter en noe passiv start har han da også glitret i sin nye klubb. Skuffelsen var derfor stor da 25-åringen brakk kneskåla i oppgjøret mot Newcastle i romjula. Prognosene tyder på at han er ute av spill i åtte måneder.

- Likte hva jeg så

Engelske aviser skriver at en ny midtbanespiller derfor topper ønskelista til Souness. Og etter at Leicesters Muzzy Izzet takket nei, er håpet at Stabæk-kaptein Andresen skal klare å fylle skoene til skotten.

- Han kommer med sterke anbefalinger som en kreativ midtbanespiller, sier Souness til klubbens nettsider.

Stig Inge Bjørnebye, tidligere Blackburn-spiller og assistenttrener på det norske landslaget, er mannen bak tipset.

- Jeg har sett ham på video. Jeg likte hva jeg så, og derfor har vi invitert ham over for å se nærmere på ham, sier Souness.

De neste dagene får nordmannen sjansen til å vise seg fram. Men om det blir et nytt Englands-opphold (spilte for Wimbledon i 1999-00) på årets spiller i Tippeligaen er fortsatt veldig usikkert.

- Vi vet ikke helt hva programmet er videre. Vi er på besøk her, så får vi se hva som skjer, sier rådgiver Erik Moe.

HELT TAUS: Stabæks kaptein Martin Andresen tok smilende imot Dagbladet på hotellet i Blackburn, men var helt taus om sin første trening med Rovers. - Martin er midt i en prosess. Og vil derfor vente med å uttale seg til pressen, sier rådgiveren hans.