Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Får ikke solgt huset i Liverpool

Har vært på markedet i ett år.

MANGLER KJØPER: Så langt er det ingen som har lagt nok penger på bordet for å kjøpe huset John Arne Riise eier i Liverpool. Foto: AP
MANGLER KJØPER: Så langt er det ingen som har lagt nok penger på bordet for å kjøpe huset John Arne Riise eier i Liverpool. Foto: AP Vis mer

(Dagbladet.no) Så langt er det ingen som har sett verdien av å betale ti millioner kroner for å bo i huset etter tidligere Liverpool-stjerne John Arne Riise.

Selv ikke etter å ha senket prisantydningen med en million kroner har noen slått til.

Skulle redde økonomien
Salget av huset i Cedar Close er nøkkelen til å få slettet John Arne Riises gjeld på seks millioner kroner. Men salgsinntektene lar vente på seg.

Ifølge mekleren har huset vært «av og på markedet» helt siden 2006. Se prospektet her.

Dette blir tilbakevist av Riises rådgiver Jan Kvalheim.

- John Arne kontaktet en megler for ett år siden, da han dro til Roma, for å høre hva han kunne få for huset. Han er ikke presset til å selge huset nå, og har blitt rådet til å ha is i magen, sier Kvalheim til Dagbladet.

Millioner forduftet
John Arne Riise sto i dyp gjeld etter at karrieren var over i Liverpool.

Dagbladet har sett på Roma-proffens inntekter og utgifter, og har funnet ut at han har tjent 200 millioner kroner i løpet av proffåra. Som det framkommer hadde Riise et overskudd på 64 millioner kroner, penger han ikke har noen anelse om hvor er blitt av.

- John Arne sier at dette er summer som er langt unna sannheten, sier Jan Kvalheim.

40 mill i gjeld
Rådgiver Jon H. Nordbrekken har hele tiden understreket at salget av huset i Liverpool er en viktig brikke i saneringen av John Arnes gjeld.

Bank2-eieren tok på seg å hjelpe Riise ut av gjeldskrisen tidlig i 2007. Ifølge Nordbrekken hadde Riise på et tidspunkt 40 millioner kroner i gjeld.

For tida skal gjelda ligge på rundt seks millioner kroner.

Avslo bud
I forrige måned avslo John Arne Riise etter det Dagbladet kjenner til et bud på 800 000 pund.

Riise kjøpte det eksklusive huset i pittoreske Allerton i desember 2001 for 485 000 pund (ca. fem millioner kroner).

Villaen inneholder blant annet fem soverom, en stor vinterhage og eget kinorom, samt alt av topp moderne teknisk utstyr.

Huset er fortsatt til salg, nå med en prisantydning på én million pund.

Det er en million kroner mindre enn hva huset opprinnelig ble lagt ut for.

Skilsmisse
Ifølge skilsmisseavtalen hadde eks-kona Guri Havnevik krav på 50 prosent av nettogevinst ved salg av parets tidligere felles hjem.

Hvorvidt Havnevik allerede er løst ut fra den forpliktelsen er ikke kjent.

I sin nye hjemby Roma har John Arne og familien ikke begitt seg inn på noe huskjøp. Her leier han av tidligere Roma-spiller Alessandro Faiolhe Amantino (Mancini).

Etter hva Dagbladet erfarer er villaen i Liverpool leid ut i påvente av at en kjøper melder seg.

Kjøpte i Oslo
Mangelen på en kjøper på huset i Liverpool hjelper ikke Riises økonomiske situasjon.

Likevel kan det se ut til at Riise har fått tilbake noe av sitt økonomiske handlingsrom.

Dagbladet har i dag kunnet avsløre at John Arne Riise den 31. juli kjøpte en eksklusiv leilighet på Frogner - vel og merke via garantier fra banken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling