Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Luke Matheson etter scoringen mot Manchester United:

- Får ikke sove i natt

Luke Matheson (16) var i skyene etter å ha scoret og nesten sendt ut Manchester United av ligacupen.

SUPERTALENT: Luke Matheson etter kampen mot Manchester United. Foto: Richard Sellers / Pa Photos / NTB Scanpix
SUPERTALENT: Luke Matheson etter kampen mot Manchester United. Foto: Richard Sellers / Pa Photos / NTB Scanpix Vis mer
  • Man Utd - Rochdale 6-4 etter straffer (1-1)

MANCHESTER (Dagbladet): - Dette er en spesiell kveld for meg, spillerne, trenerne, støtteapparatet og fansen. Jeg tror ikke jeg kan beskrive det med ord, sier Luke Matheson.

Ole Gunnar Solskjær droppet å holde pressekonferanse etter seieren mot Rochdale i går. I stedet trappet Matheson inn dørene og satte seg ned foran pressen etter Rochdale-manager Brian Barry-Murphy.

Det er bare en måned siden han startet sin første ligakamp for Rochdale på nivå tre i det engelske ligasystemet. I går scoret han sitt første mål for klubben mot selveste Manchester United.

- Det var surrealistisk. Noe jeg aldri har opplevd før eller kommer til å oppleve igjen, sier han med et stort glis fra øre til øre om følelsen av å score og atmosfæren i garderoben etter kampen.

IMPONERTE: Luke Matheson får en klem av Rochdale-keeper Robert Sanchez, som også imponerte mellom stengene. Foto: Paul Ellis / AFP / NTB Scanpix
IMPONERTE: Luke Matheson får en klem av Rochdale-keeper Robert Sanchez, som også imponerte mellom stengene. Foto: Paul Ellis / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Fikk applaus av United-fansen

For selv om det var Manchester United som trakk det lengste strået i straffesparkkonkurransen, var det Matheson og Rochdale som hadde mest grunn til å være stolte.

Mason Greenwood (17) sendte United opp i føringen etter timen spilt, men ett år yngre Matheson utliknet med en volley ti minutter seinere, noe som lammet hjemmefansen på Old Trafford.

- Jeg traff og så den gikk i nettaket. Da tok kroppen min bare over, løp bort til Rochdale-fansen og skled på knærne. Det var et spesielt øyeblikk, sier 16-åringen om målet.

To minutter før slutt skulle han egentlig byttes ut. Da reiste også flere av hjemmesupporterne seg for å klappe supertalentet av banen.

Lagkamerat Ian Henderson var derimot skadet, og da fikk unggutten bli værende på Old Trafford-matta.

- United- og Liverpool-interesse

Den unge høyrebacken markerte seg tidlig i kampen i en duell mot United-spiller Marcos Rojo, som spilte back på samme side.

Der Rojo er blant de kraftigere backene man finner, er Matheson mindre, men han var aldri bekymret for å hisse på seg Rojo.

- Hvis du bekymrer deg for motstanderen, kommer du deg ingen steder. La dem heller bekymre seg for deg. Hvis jeg kan ta han defensivt, vil han bekymre seg for å gå framover på banen, sier 16-åringen.

Både Manchester United og Liverpool skal være interessert i å hente Matheson, ifølge Manchester Evening News.

- Det spiller ingen rolle hvem jeg spiller mot, om det er en U16-kamp eller mot Manchester United på Old Trafford. Jeg bare gjør det beste jeg kan og lar dem bekymre seg for meg, fortsetter Matheson, som kan røpe at han er en «Yellow», det vil si en Norwich-fan.

ETTERTRAKTET: Både Manchester United og Liverpool skal være interesserte i å hente Luke Matheson. Her feirer han 1-1-scoringen. Foto: Richard Sellers / Pa Photos
/ NTB Scanpix
ETTERTRAKTET: Både Manchester United og Liverpool skal være interesserte i å hente Luke Matheson. Her feirer han 1-1-scoringen. Foto: Richard Sellers / Pa Photos / NTB Scanpix Vis mer

Skulle vært på skolen

Matheson skulle egentlig vært på skolen i går, men det måtte naturligvis vike.

- Jeg drar på skolen i morgen for å ta igjen det. Psykologitest, jeg kan ikke vente, ler unggutten.

Han utdyper at han elsker skole, og takker for at skolen og Rochdale har vært fleksible slik at han kombinere det å spille, trene og studere.

- Jeg elsker å lære. Fotballen er ikke noen garanti, du vet aldri hva som kan skje. Du kan være verdens beste spiller, men du vet ikke hva som skjer i framtida. Jeg vil ha en ekstra plan i tilfelle, sier Matheson.

På spørsmål om hvordan det blir å møte klassekameratene nå, sier han:

- De fleste kompisene mine er United-fans. Jeg har ikke skrudd på mobilen min ennå. Jeg gruer meg litt.

- Jeg vet ikke hvordan morgendagen blir. Jeg kommer nok litt seinere, for jeg tror ikke jeg får sove i natt, smiler Matheson.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling