TATT UT IGJEN:  Gustav Valsvik skulle egntlig være med i landslagstroppen som spiller kamp 1. juni. Nå er Sogndal-spilleren tatt ut igjen av troppen. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix
TATT UT IGJEN: Gustav Valsvik skulle egntlig være med i landslagstroppen som spiller kamp 1. juni. Nå er Sogndal-spilleren tatt ut igjen av troppen. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix Vis mer

Får ikke spille landskamp etter promillekjøringen

- Vi har tatt ham ut av troppen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Gustav Valsvik var egentlig tatt ut til U21-troppen som møter Aserbadsjan 1. juni.

Men etter at han ble tatt for promillekjøring på morgenen 18. mai er Sogndal-spilleren tatt ut av troppen igjen.

- Han har ikke meldt forfall. Men vi har tatt ham ut av troppen, sier U21-trener Leif Gunnar Smerud til Dagbladet.

Valsvik fikk heller ikke spille kampen mot Brann tidligere denne uka.

- Ikke som forventa U21-trener forteller, som NRK først meldte, at han har brutt fotballforbundets retningslinjer. Smerud understreker at Valsvik, som har flere kamper for landslaget, er velkommen tilbake senere.

- Grunnen er at han ikke har oppført seg sånn som forventa, og da var det naturlig å ta ham ut av denne samlinga her.

- Dette gjelder kun denne samlingen. Til neste samling så er han en aktuell kandidat igjen, men nå ble vurderingen til fotballforbundet slik, sier Smerud til Dagbladet.

Valsvik skal ha hatt 0,25 i promille da han ble stanset av politiet søndag morgen - på vei til trening. Promillegrensen i Norge er 0,2.

Inneforstått - Jeg har skuffet alle. Meg selv, spillergruppa, trenere, klubben, familien min og de unge spillerne i fylket som jeg bør være et forbildet for, sa Valsvik til Sogn Avis etter at han ble tatt.

Leif Gunnar Smerud understreker at Valsvik er en bra gutt, og at han forsto avgjørelsen fra Norges Fotballforbund.

- Han er innforstått med den begrunnelsen. Han forsto det, og skjønner at han ikke har levd opp til forventingene som han har til seg selv, og til de forventingene fotballforbundet har.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer