Får ikke Ullevaal stadion ferdig til cupfinalen

- Man vil kunne se på svingen, uten å ta den i bruk.

 BLIR IKKE FERDIG:  Bendist-svingen blir ikke klar til cupfinalen 24. november, men blir ferdig til avtalt tid - 31. desember. Da blir Ullevaal utvidet med en VIP-losje over tre plan i glass og 2800 nye seter.  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
BLIR IKKE FERDIG: Bendist-svingen blir ikke klar til cupfinalen 24. november, men blir ferdig til avtalt tid - 31. desember. Da blir Ullevaal utvidet med en VIP-losje over tre plan i glass og 2800 nye seter. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Deler av Ullevaal stadion har sett ut som en byggeplass denne sesongen - fordi nasjonalarenaen øker kapasiteten fra 25 000 til 28 000 seter.

Men dessverre, både for Rosenborg- og Molde-fansen, så blir ikke utbyggingen av Bendit-svingen ferdig til cupfinalen 24. november.

- Til cupfinalen vil man kunne se på den, uten å ta den i bruk, forteller administrerende direktør i Ullevaal AS, Jack Hemmestad, til Dagbladet.

2800 nye sitteplasser - Vi er i rute, men det ligger ikke an til å få brukt den til cupfinalen. Den vil se neste helt ferdig ut, men med tanke på sikkerhet og rømningsveier vil den ikke være klar, slår Hemmestad fast, med under to måneder igjen til cupfinalen.

Når svingen er ferdig vil den inneholde blant annet 2800 nye sitteplasser, i tillegg til at det blir bygget en vinduslosje-balkong som strekker seg over tre plan - med kapasitet for 500 gjester.

Fortsatt plass til 25 000 Hemmestad forteller at planen hele tiden har vært at utbyggingen, som ble vedtatt i desember 2011, skulle være ferdigstilt til 31. desember 2013, men at de har håpet på å kunne ta den i bruk til cupfinalen.

- Det hadde vært veldig hyggelig å få åpnet den til cupfinalen, men vi kan ikke åpne den når vi ikke er 100 prosent sikker på at alt av sikkerhetsmessige ting er på plass, sier Hemmestad.

Jack Hemmestad forteller at den gamle Bendit-svingen uansett vil være åpen til fotballfesten 24. november, og at kapasiteten på 25 000 dermed ikke blir svekket.

- Det er klart at det hadde vært gøy å få den klar, men i kontrakten med Veidekke har det aldri vært noen tvil om datoen 31/12, understreker han.