Får ikke være med Malmö til Kanariøyene

- Jeg er skuffet, sier skadd Jon Inge Høiland.

(Dagbladet.no): I morgen flyr Malmö FF til treningsleir på Kanariøyene. Men lagets norske back Jon Inge Høiland må bli hjemme. Han trener seg opp etter langtidsskade.

- Jeg er skuffet. Jeg har fått beskjed om at «bare friske spillere blir med på leiren». Jeg kan delvis forstå resonementet, men hadde likevel håpet å få være med, sier Høiland til Kvällsposten.

Høiland synes det rent mentalt hadde føltes bedre å få være med laget på treningsleir. En ting er motivasjonen og inspirasjonen, en annen side av saken er at det er lite hjelp å få til opptrening i Sverige mens laget er på tur.

- Ett poeng er at selv lagets medisinske ekspertise reiser til Kanariøyene, så jeg blir helt alene igjen hjemme i Malmö.

For ett år siden ble den norske landslagsbacken leid ut til Kaiserslautern. Ni seriekamper seinere stoppet Bundedsliga-karrieren på grunn av en betennelse i venstre hæl.

Han vendte hjem til Sverige, men skadeproblemene fortsatte, og spilte bare to kamper i Allsvenskan.

Høiland forteller at han nå avlaster foten så mye som mulig for å bli kvitt problemet.

- Jeg gir ikke opp, jeg har fortsatt sjansen til å bli frisk til sesongstart, sier han.

HJEMME ALENE: Jon Inge Høiland må bli igjen hjemme i Malmö mens lagkameratene reiser på treningsleir på Kanariøyene. Foto: Scanpix
HJEMME ALENE: Jon Inge Høiland må bli igjen hjemme i Malmö mens lagkameratene reiser på treningsleir på Kanariøyene. Foto: Scanpix Vis mer