Maren Lundbys grep:

Får ingen henvendelser

Maren Lundby meldte på sosiale medier at hun kunne hjelpe til med handling av mat og andre nødvendige varer. Interessen har ikke vært helt som hun håpet.

NY HVERDAG: Maren Lundby og de andre idrettsutøverne har fått en helt ny hverdag nå som coronaviruset rammer Europa. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
NY HVERDAG: Maren Lundby og de andre idrettsutøverne har fått en helt ny hverdag nå som coronaviruset rammer Europa. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Maren Lundby (25) kan se tilbake på en fantastisk sesong. Hun vant verdenscupen for tredje sesong på rad, og befestet sin posisjon som den beste skihopperen i verden. Ingen kvinner har gjort bragden tre år på rad, og hun er dermed historisk i verdenscupsammenheng.

Seieren ble et faktum på en historisk måte også. For en hel idrettsverden stoppet opp da coronaviruset rammet en hel verden for alvor. 12. mars ble det besluttet at resten av verdenscupen er avlyst.

Den dagen var nok merkelig for hopperne. De holdt seg på hotellet i Trondheim og ventet på en avgjørelse mens statsminister Erna Solberg talte til landet og innførte de strengeste tiltakene i Norges fredstid.

- Det var veldig rart. Jeg kjørte hjem fra Trondheim uten en seremoni eller premie. Jeg bare pakket sakene og dro hjem. Det føltes egentlig ikke som jeg vant noe og det var rart å ikke stå på pallen, sier Lundby til Dagbladet.

- Ble det en seier med bismak?

- Nei, jeg vil tro at jeg får en seremoni, så det var bare litt kjedelig å kjøre til Lillehammer. Det var kanskje ikke med bismak, men det var annerledes.

- Ikke redd

Nå om dagen holder hun til hjemme på Toten sammen med sin mor og søster. Det synes hun fungerer bra. Treningshverdagen er ganske lik som vanlig, til tross for spesielle tider i landet. Hverdagen brukes blant annet til å gå på ski.

- Det blir mye allsidig trening. Det at vi ikke få trent på treningssenter er egentlig bare bra, og det har ikke noe å si for meg. Vi får se hva som skjer videre, forteller hun.

25-åringen forteller at bortsett fra trening, går mye av tiden til serier. I tillegg har hun en del videosamtaler med trenere for planlegging.

Viruset spres som ild i tørt gress om dagen, og nordmenn bes om å holde seg inne, med mindre man skal ut for å gå tur eller dra på jobb.

Lundby sier at det å gjøre alt for å unngå smitte av sykdom er noe hun er vant med som idrettsutøver.

- Vi vil jo unngå smitte uansett. Men det er veldig strenge tiltak som er iverksatt. Jeg er ikke redd for å bli syk, men jeg er mer redd for å smitte andre som er i risikogruppen, sier hun.

- Vi er i en ganske rar situasjon og det er litt spesielt. Sånn jeg tenker på det, så er det viktig å ta signalene. Men jeg er ikke redd for meg selv, men heller de rundt meg som er i risikogruppa. Det er likevel dumt å ligge i gråsonen, sier hun og sikter til at vi må være på den sikre siden for å unngå smitte.

Vil hjelpe

De siste ukene har tusenvis av nordmenn sittet i karantene på grunn av å ha kommet hjem fra utlandet eller på grunn av sykdom. Det betyr at det har vært, og fortsatt er, mange nordmenn som ikke kommer seg på butikken eller apoteket for å handle nødvendige varer.

Det har ført til at hoppgjengen har tatt grep, og Lundby var blant dem som la ut et innlegg på sosiale medier. Der ba hun folk om å ta kontakt dersom de trengte hjelp til slike ting. Men henvendelsene har latt vente på seg.

- Jeg hadde regnet med at det skulle komme henvendelser, men det har faktisk ikke vært noen. Nå har vi samarbeidet med en app som skal gjøre det enklere å finne oss, forteller hun.

Appen hun sikter til heter Goodify, og er ment for å hjelpe mennesker som trenger gjerninger. Der kan man enten melde interesse for å hjelpe eller melde at man trenger hjelp til noe.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer