Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Får jeg en dårlig dag, så blir jeg vel totalslakta

- Jeg vet hvor fort det snur, sier Ingvild Flugstad Østberg (25).

KOMPISER OG KONKURRENTER: Slik kom de to argeste konkurrentene i Tour de Ski ruslende til stadion og treningsøkta i formiddag.  Foto: Tormod Brenna
KOMPISER OG KONKURRENTER: Slik kom de to argeste konkurrentene i Tour de Ski ruslende til stadion og treningsøkta i formiddag. Foto: Tormod Brenna Vis mer

TOBLACH (Dagbladet): Ingvild Flugstad Østberg er - om ikke en sensasjon - så i alle fall den store norske positive overraskelsen i Tour de Ski.

Konkurransen, av mange regnet som sesongens høydepunkt, er over halvveis, og Ingvild har fortsatt den røde ledertrøya.

- Det hadde jeg aldri trodd, sier hun.

Og hun ikke bare sier det, hun mener det også. Ingvild er ei jordnær og nøktern jente som stort sett har følelsene under kontroll. Hun tar aldri av i medgang, og er bemerkelsesverdig fattet og sindig når det går dårlig.

- Ja, jeg er vel en ganske realistisk type. Selv om det har gått over all forventing så langt i Tour de Ski vet jeg utmerket godt hvor fort det kan snu i toppidretten, sier hun.

Rusletur med Therese Hun har fått massiv ros så langt i Tour'en. Ikke minst etter at hun slo Therese Johaug på en fem kilometer, og fulgte henne til døra på onsdagens 10-kilometer i Oberstdorf.

- Det var kanskje det beste distanseløpet jeg har gått noen gang. Men får jeg en dårlig dag eller gjør noe dumt nå så ble det vel totalslakt tenker jeg, hehe.

- Du kom ruslende til stadion og treninga her i dag sammen med din største konkurrent, Therese Johaug?

- Ja, vi prater mye sammen vi.

- Har du lært noe av henne angående å takle suksess?

- I OL-sesongen for to år siden skjedde det vel noe som gjorde at jeg kom litt mer i medias søkelys. Jeg snakket en del med Therese om det da, om hvordan hun hadde taklet det.

Ja-menneske - Uansett hva som skjer i Tour-avslutningen har dette vært en suksess for deg. Hva må du gjøre nå, for å ta enda noen steg?

- Det viktigste er å fortsette å være tålmodig. Jobbe videre. Men jeg må kanskje lære meg å si mer nei.

- Jeg er jo et ja-menneske, og får dårlig samvittighet av å skuffe folk ved å si nei. Der må jeg nok bli litt mer kynisk, sier Ingvild Flugstad Østberg, som har et uttalt mål om - en gang - å bli verdens beste skiløper både på sprint og distanse.

Hun er veldig nær.

• I morgen går jentene en 5 kilometer i fristil med individuell start i Toblach.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media