Ander Herrera roser Ole Gunnar Solskjær:

Får klar beskjed

- Han fikk ikke den suksessen han fortjente, sier tidligere Manchester United-spiller om Ole Gunnar Solskjærs (49) tid som manager på Old Trafford.

PÅ KAMP: Tidligere Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær. Foto: Phil Mingo / Shutterstock / NTB
PÅ KAMP: Tidligere Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær. Foto: Phil Mingo / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Eks Manchester United-spiller Ander Herrera (33) er full av lovord om gamlesjefen Ole Gunnar Solskjær, som var manager for de røde djevlene fra desember 2018 til november 2021.

Men Herrera erkjenner samtidig at nordmannens tid på «Drømmenes Teater» burde gitt mer sportslig suksess.

- Han er en av de flotteste menneskene jeg har møtt i fotballen. Han er en legende, men samtidig så ydmyk, og han hadde et godt forhold til oss spillerne, sier Herrera til Manchester Uniteds offisielle podkast.

Den baskiske midtbanespilleren fortsetter:

- Han tok seg alltid tid til å lytte til det du hadde å si. Med tanke på alt Ole gjorde for klubben, har han helt ærlig ikke fått den anerkjennelsen han fortjener. Han fikk heller ikke den suksessen han fortjente, for han gjorde en god jobb for klubben.

Det virket lenge som at Solskjær virkelig hadde noe på gang i Manchester United. Under nordmannens ledelse endte de rødkledde på 6.-, 3.- og 2.-plass i Premier League, og de gangene 49-åringen var på dypt vann, klarte han hver gang å snu den negative trenden. Men 21. november i fjor var det slutt.

Det største bunnpunktet var 0-5-tapet for Liverpool på hjemmebane, før United også ble slått 0-2 av byrivalen Manchester City. Solskjær omtalte Liverpool-tapet som den mørkeste dagen i hans tid som manager i klubben. 1-4-smellen for Watford ble Solskjær siste.

GODT FORHOLD: Ole Gunnar Solskjær og Ander Herrera under tiden i Manchester United. Foto: Ryan Browne/Shutterstock/NTB
GODT FORHOLD: Ole Gunnar Solskjær og Ander Herrera under tiden i Manchester United. Foto: Ryan Browne/Shutterstock/NTB Vis mer

- Kunne lukte det

Herrera forlot Manchester United til fordel for Paris Saint-Germain sommeren 2019, et drøyt halvår etter at Solskjær ankom klubben som midlertidig manager, en stilling han etter hvert fikk på fast basis.

SIER FARVEL: Tidligere manager for Manchester United Ole Gunnar Solskjær sier hadet til klubben etter å ha fått sparken. Video: Twitter / Manchester United Vis mer

Herrera forteller at da han dro, satt han med følelsen av at Solskjær var rett mann for klubben.

- Jeg kunne nærmest lukte det. Han forsøkte også å beholde meg, men samtalene jeg hadde med klubben var ikke med ham, men med styret. Etter at jeg dro holdt vi kontakten. Alle minnene jeg har fra tida med Ole er gode, sier 33-åringen, som i dag spiller for gamleklubben Athletic Bilbao.

FORNØYD: Tidligere Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær. Foto: PA/NTB
FORNØYD: Tidligere Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær. Foto: PA/NTB Vis mer

Veldig ulike

I tillegg til Solskjær, spilte Herrera også under Louis van Gaal og José Mourinho i Manchester United.

Han får spørsmål om han kan sammenlikne de tre, og gjør det klart at det er snakk om tre svært forskjellige managere.

- Van Gaal er en ballbesittende taktiker, og var nærmest som en lærer for de yngre spillerne. Mourinho var ekstremt kynisk. Han brydde seg ikke om hva som skulle til, så lenge vi vant.

- Ole på sin side var en klubblegende. Han hadde så stor tro på Sir Alex Fergusons filosofi, og han ønsket å implementere den tilbake i klubben, men det var ikke enkelt. Det var nye spillere, en annen tid, og en annen type fotball, forklarer Herrera til slutt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer