Får klar beskjed

Henrik Kristoffersen (28) både tror og håper han kommer til å slå Aksel Lund Svindals (40) norske rekord i antall verdenscupseiere. Når? - Det kan bare tida vise, sier Kristoffersen til Dagbladet.

KLAR BESKJED: Henrik Kristoffersen synes det er stort å bli nevnt i samme åndedrag som Aksel Lund Svindal. Her fra verdenscupåpningen i Sölden i 2017. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
KLAR BESKJED: Henrik Kristoffersen synes det er stort å bli nevnt i samme åndedrag som Aksel Lund Svindal. Her fra verdenscupåpningen i Sölden i 2017. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Publisert

Onsdag kveld kjørte Henrik Kristoffersen inn til en suveren verdenscupseier i slalåmrennet i tyske Garmisch-Partenkirchen.

Med sin tredje strake slalåmseier i Garmisch og sin 29. verdenscupseier totalt, mangler Kristoffersen nå bare sju seire for å tangere Aksel Lund Svindal som endte sin karriere på 36 verdenscupseire.

28-åringen fra Rælingen innrømmer at det er stort å bli nevnt sammen med den tidligere fartskanonen.

- Aksel har vært en enorm idrettsutøver og har hatt fantastiske resultater. Å være i nærheten, og bli nevnt sammen med han, er utrolig stort, sier Kristoffersen til Dagbladet.

- Når slår du ham?

- Jeg ønsker å ta så mange seiere som mulig, det er derfor jeg står på start. Jeg har noen år igjen på ski, men når det skjer … Jeg vil at det skal skje så fort som mulig. Hver gang jeg kjører stiller jeg opp for å vinne, men når det kommer til skje, det kan bare tida vise, smiler Kristoffersen lurt.

ATLETER: Henrik Kristoffersen og Aksel Lund Svindal på et sponsoroppdrag i Sölden. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ATLETER: Henrik Kristoffersen og Aksel Lund Svindal på et sponsoroppdrag i Sölden. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Best fra start til slutt

Fra startnummer én kjørte nordmannen en fantastisk førsteomgang. Med nesten sekundet ned til Linus Straßer hadde han et solid utgangspunkt foran andreomgang.

Etter nok en forrykende omgang smadret Kristoffersen konkurrentene. I mål var 28-åringen 1,22 sekunder foran Manuel Feller. Franske Clément Noël ble nummer tre.

- Når du har tre andreplasser på rad og det har vært såpass nærme, så er det vel bare spørsmål om tid. Jeg har tross alt vunnet noen renn før. Tre på rad i Garmisch er veldig kult, sier Kristoffersen.

ÆRLIG: I Viaplay-dokumentaren «Outsideren Henrik» får vi et unikt innblikk i i Henrik Kristoffersens treningshverdag. Video: Viaplay Vis mer

Vil ikke røpe alt

I seiersintervjuet med Viaplay kunne Kristoffersen avsløre at han hadde gjort noen endringer på skoene inn mot slalåmen i Garmisch. På TV 2s spørsmål om han kunne utdype, var 28-åringen noe tilbakeholden.

- Jeg må holde kortene litt tett til brystet. Jeg kan ikke si alt. Men når du kjører på salt så er det litt smørje-aktig når du kjører tidlig i førsteomgang. Det blir seigt. Da er det viktig at man har en setup som griper bra på snøen. Der gjorde vi noen endringer, sier han.

Kristoffersen har tidligere vært åpen om at han har trøblet med utstyret de siste par sesongene. Foran denne sesongen inngikk han et samarbeid med sin tidligere rival Marcel Hirschers skimerke Van Deer, og sa med det opp avtalen med Rossignol - en avtale han hadde hatt i 18 år.

VENN ELLER FI? Tidligere var de bitre rivaler. Nå samarbeider de. Foto: NTB
VENN ELLER FI? Tidligere var de bitre rivaler. Nå samarbeider de. Foto: NTB Vis mer

- Hvordan ville du reagert for tre-fire år siden hvis jeg fortalte deg at du i framtida ville samarbeidet med Hirscher?

- Da ville jeg vært veldig fornøyd. Marcel sa i Alta Badia at han hadde begynt å le og trodd at det var tull, sier Kristoffersen.

Han fortsetter:

- Jeg har alltid hatt enorm respekt for Marcel og følt det samme tilbake. Han har vært hyggelig med meg hele karrieren min. Jeg har trivdes veldig godt sammen med ham, selv om vi har kjempet mot hverandre.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer