Får klump i halsen av å snakke om Bøhn

- En stor leder, sier arvtakeren til den sparkede suksesstreneren.

TUNGT: Det er ingen tvil om at Tor Odvar Moen tar avskjedigelsen av Karl Erik Bøhn tung. Nå må han selv lede jentene videre - og målet er det samme: Gull i Champions League. Foto: TORBJØRN BERG
TUNGT: Det er ingen tvil om at Tor Odvar Moen tar avskjedigelsen av Karl Erik Bøhn tung. Nå må han selv lede jentene videre - og målet er det samme: Gull i Champions League. Foto: TORBJØRN BERGVis mer

LARVIK (Dagbladet): Tor Odvar Moen har 13 år i Larvik Håndballklubb. Han nøler ikke med å kalle det som har skjedd denne uka som det verste han har vært med på.

Trenerkollega Karl Erik Bøhn ble sparket på mandag - til tross for at han har ledet det mest overlegne laget i Norge. Uansett idrett. Personlige årsaker, ifølge klubbledelsen.

Moen - som nå er forfremmet fra assistenttrener til å ha hovedansvaret - vil ikke si noe om prosessen og avgjørelsen klubben har tatt, men han klarer ikke legge skjul på at det har vært noen tunge dager for ham også.

- Inkluderende På spørsmål om hvordan det har vært å se en kollega og kamerat få sparken, kjenner han klumpen i halsen. Han må ta en pause.

- Karl Erik tok meg med i trenerteamet i 2007 og han har vært en utrolig inkluderende sjef. Jeg har fått slippe til veldig mye. Det er nok ikke så mange andre sjefstrenere med et så stort resultatpress, som hadde stolt så mye på den kompetansen han har rundt seg, sier Moen til Dagbladet.

Som Bøhn har Moen alltid småfrekke eller muntre svar. Meldingene sitter lenger inne nå. De snakker litt lavere i LHK, noe som var tydelig før kveldens trening i Arena Larvik. Færre smil og mindre humor enn vanlig.

Laget er preget av mandagens avgjørelse.

- Karl Erik har vært en fantastisk person å jobbe med. Jeg har på en måte hatt alle rettigheter i denne jobben, selv om han har hatt siste ord - og sånt er det bare en stor leder som tillater, sier Moen.

- Får bruke tida Bøhn har ikke ønsket å kommentere klubbens avgjørelse overfor Dagbladet i dag. Klubbledelsen vil heller ikke si så mye om avgjørelsen, men det er opplagt at Bøhns forhold til Heidi Løke og omstendighetene rundt hennes kontrakt med Györ må være grunnen.

- Var du i tvil om du ville overta, Moen?

- Jeg har i utgangspunktet trivdes veldig godt i rollen jeg har hatt, men jeg har blitt bedt om det av klubben hvor jeg er ansatt, og her står jeg. Det er vanskelig å si så mye om dette uten å touche inn på den avgjørelsen klubben har tatt. Men jeg har vært her i 13 år og dette er uten tvil de verste dagene i klubbens historie.

Han sier det er vanskelig å si hvorvidt Bøhn-sparkingen vil påvirke jentene på banen. Søndag møter de Byåsen i Trondheim. Moen skryter av innstillingen i gruppa.

- Vi får håpe tid er et godt virkemiddel her.

SLUTT PÅ SAMARBEIDET: Karl Erik Bøhn (t.h.) og Tor Odvar Moen har ledet Larviks håndballjenter med formidabel suksess. Nå er samarbeidet over, og Moen må fortsette på egenhånd. Arkivfoto: THOMAS RASMUS SKAUG
SLUTT PÅ SAMARBEIDET: Karl Erik Bøhn (t.h.) og Tor Odvar Moen har ledet Larviks håndballjenter med formidabel suksess. Nå er samarbeidet over, og Moen må fortsette på egenhånd. Arkivfoto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer