Martin Ødegaard

Får konkurranse

Nylig hentet Arsenal inn den offensive midtbanespilleren Fábio Vieira. Det kan gå utover Martin Ødegaard.

FØRSTEVALG?: Martin Ødegaard har vært fast i startelleveren til Arsenal, men har nå fått konkurranse. Foto: Paul Terry / PA / NTB
FØRSTEVALG?: Martin Ødegaard har vært fast i startelleveren til Arsenal, men har nå fått konkurranse. Foto: Paul Terry / PA / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Martin Ødegaard slo for alvor gjennom i Arsenal forrige sesong. Nordmannen ble til slutt en viktig brikke i Mikel Artetas angrep, og i innspurten ble han i flere kamper utpekt som kaptein.

Nå har en ny skikkelse tatt steget inn portene på Emirates Stadium.

Fábio Vieira har høstet mye ros for sin tid i barndomsklubben Porto, og sammenliknes med blant andre Bruno Fernandes.

Kan Vieiras ankomst være dårlig nytt for Ødegaard?

- Kan overta

Patrick Ribeiro, en portugisisk frilansjournalist og hyppig bidragsyter til nettstedet Portugoal.net, tror Vieira kan utfordre Norges kaptein.

- Plassen hans kan være i fare, ja. Det var stunder forrige sesong der Ødegaard ikke spilte til sitt fulle potensial, og Arsenal led som følge av det. Arteta har tidligere vist at han ikke er redd for å benke et stort navn, så det er sjanser for Vieira til å overta når Ødegaards form er dårlig, sier han til Dagbladet.

NY SIGNERING: Fabio Vieira er Arsenals nyeste signering. Foto: Miguel Riopa / AFP / NTB
NY SIGNERING: Fabio Vieira er Arsenals nyeste signering. Foto: Miguel Riopa / AFP / NTB Vis mer

Likevel hyller han nordmannen, og mener han er det klare førstevalget for øyeblikket.

- Akkurat nå må man holde en knapp ved ham. Han har vist glimt av briljans i Arsenal-drakta, og har vært toneangivende for Real Sociedad tidligere. Den internasjonale CV-en hans er også vanskelig å komme unna, spesielt rollen som leder, som mange tror kan lede til en kapteinsrolle i klubben snart. Han har definitivt fordelen for nå.

Alternativt tror han Ødegaard og Vieira kan bli en god duo sammen på midten, og peker på et par City-stjerner som referanse.

- Vieira kan spille mer sentralt som en venstre indreløper, ikke ulikt måten City opererer med Kevin De Bruyne og Bernardo Silva. Vieira er utrettelig, hardtarbeidende og kreativ nok. Tilstedeværelsen hans kan være en velsignelse for Ødegaard.

Ikke bekymret

Viaplay-kommentator Kasper Wikestad tror ikke nordmannen bør være bekymret. Tvert imot.

Han tror litt konkurranse og backup kan være godt for Drammenseren.

- Det er bare positivt for han om han ikke må spille alle kamper. Både mentalt og fysisk er det greit å vite at man kan stå over en kamp eller to og være godt dekket, sier han til Dagbladet.

EKSKLUSIVT: Martin Ødegaard tok seg tid til en prat med Dagbladet i Drammenshallen. Video: Fredrik N. Filtvedt / Rødt Kort. Vis mer

Wikestad mener Ødegaard er en av Artetas favorittspillere.

- Jeg tror ikke Ødegaard forventer å få en sesong på benken på grunn av Vieiras ankomst. Mest sannsynlig blir han kaptein, og han er en av de mest betrodde spillerne til Arteta.

- Komplett lag

Arsenal har gjort unna en rekke handler allerede før overgangsvinduet offisielt har åpnet. Inn dørene på Emirates har nevnte Vieira kommet, samt det brasilianske stortalentet Marquinhos.

Etter alle solemerker blir også Gabriel Jesus klar de nærmeste dagene.

PÅ VEI INN: Manchester Citys Gabriel Jesus er på vei mot en overgang til Arsenal. Foto: Martin Rickett / PA / NTB
PÅ VEI INN: Manchester Citys Gabriel Jesus er på vei mot en overgang til Arsenal. Foto: Martin Rickett / PA / NTB Vis mer

Wikestad mener det er et ungt og spennende lag som formes i Nord-London. Han tror de vil være med og kjempe om de gjeve Champions League-plassene.

- Det begynner å nærme seg et komplett og spennende lag. Man har en god keeper, men forsvaret er ikke helt der. Om de er skadefrie er Takehiro Tomiyasu og Kieran Tierney på backene veldig bra, men på midtstopperplass er det tynnere.

Samtidig hyller han Arsenals unge angrepsrekke, som består av kometer som Bukayo Saka, Emile Smith Rowe, Martin Ødegaard, Gabriel Martinelli og Eddie Nketiah.

Premier League-sesongen sparkes i gang mandag 5. august. Arsenal og Ødegaard møter Crystal Palace borte, mens Erling Braut Haaland trolig får sin City-debut søndag 7. august borte mot West Ham

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer