Får kraftig advarsel

Skottland-trener Steve Clarke (59) om Erling Braut Haaland (22): - Jeg frykter ikke den mest dødelige spissen i verden. Han bør være redd for oss.

NORSK STJERNE: Erling Braut Haaland. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
NORSK STJERNE: Erling Braut Haaland. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet): Spania, Skottland, Georgia og Kypros: Det er Norges motstandere i EM-kvaliken neste år.

Omkvedet umiddelbart etter trekningen er at Spania vinner gruppa, at Norge har gode sjanser til å slå Skottland og at Georgia og Kypros blir spaserturer.

De to beste lagene går direkte til EM-sluttspillet i Tyskland i 2024. Men mens Ståle Solbakken har uttalt at han er «99 prosent sikker på at Norge kommer til EM», renner det ut meldinger fra Skottland i dag.

PÅ FØRSTESIDA: Avisa Daily Record konkluderer med at det er Skottland mot Haaland.
PÅ FØRSTESIDA: Avisa Daily Record konkluderer med at det er Skottland mot Haaland. Vis mer

Landslagstrener Steve Clarke sier:

- Målet må være å vinne gruppa. Hvis det akkurat ikke går, så blir du nummer to. Vi har et sikkerhetsnett i playoff, men det er ikke noe vi tenker på. Vi ønsker å kvalifisere oss direkte.

Skottene møtes mandag av kraftfulle avissider med stort Haaland-fokus.

I OVERSKRIFTENE: Trener Steve Clarke bedyrer at Skottland kan vinne gruppa. Avisa Daily Record spør om han er sikker.
I OVERSKRIFTENE: Trener Steve Clarke bedyrer at Skottland kan vinne gruppa. Avisa Daily Record spør om han er sikker. Vis mer

Mange tror at andreplassen vil stå mellom Norge og Skottland, mens Spania vil leve sitt eget liv på topp. Med andre ord: Norge og Skottland blir nøkkelkamper.

Men skottene har slett ikke planer om å gi fra seg andreplassen.

HAALAND I FOKUS: Den skotske utgaven av Daily Mail omtaler trekningen som et mareritt. Men trener Steve Clarke frykter ingen.
HAALAND I FOKUS: Den skotske utgaven av Daily Mail omtaler trekningen som et mareritt. Men trener Steve Clarke frykter ingen. Vis mer

Laget vant sin gruppe i Nations League - foran Ukraina, Irland og Armenia - og er uansett sikret EM-playoff gjennom denne turneringen. Norge ble slått på målstreken av Serbia og klarte ikke å vinne sin gruppe.

I skotske aviser som står stativene i dag, er fokuset på Haaland mildt sagt overveldende. Daily Mail kaller EM-trekningen for et mareritt. Daily Record har tre sider om trekningen. I en av overskriftene blir trener Steve Clarke sitert slik:

- Jeg frykter ikke den mest dødelige spissen i verden. Han bør være redd for oss.

BOSS: Skottlands landslagstrener Steve Clarke er fornøyd med trekningen. Foto: NTB
BOSS: Skottlands landslagstrener Steve Clarke er fornøyd med trekningen. Foto: NTB Vis mer

Clarke påpeker:

- Det blir tøffe kamper, men kamper vi ser fram til. Det kunne vært lettere, men på en merkelig måte vil dette passe oss. Den skotske mentaliteten er alltid å forsøke å gjøre det bra mot lag som det ikke er forventet at vi skal slå.

Og:

- Jeg er fornøyd med trekningen.

I Skottland er gjennomgangsmelodien at Spania ikke er det laget det en gang var. Trener Luis Enrique disponerer et ungt mannskap, men de har ikke lenger eksellenser som Xavi Hernández og Andrés Iniesta på midtbanen.

I den skotske utgaven av Daily Mail kommenterer tidligere Celtic-spiller Kris Commons trekningen slik:

- Norge har noen gode spillere i tillegg til Haaland. De har Arsenal-kaptein Martin Ødegaard, Mohamed Elyounoussi og Kristoffer Ajer. Men de har ikke den samme overfloden av talenter som Manchester City, og de har ikke den samme kreativiteten i laget. Dette bør gi Skottland selvtillit. Hvis de kan stoppe forsyningslinjene til Haaland, vil de ha en god sjanse til å slå nordmennene.

SELVTILLIT: Ståle Solbakken er 99 prosent sikker på at Norge kommer til EM. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
SELVTILLIT: Ståle Solbakken er 99 prosent sikker på at Norge kommer til EM. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer

Tidligere Skottland-trener Craig Levein ser ingen grunn til å frykte Ståle Solbakken og co.:

- Norge burde egentlig bare hett Haaland. Hvis du klarer å temme ham, så er sjansen til å vinne kampene ganske gode, sier Levin.

Til TV 2 uttalte Solbakken i går:

- Skottland blir en vanskelig motstander, men det er ikke sånn at vi ikke kan slå dem på en god dag. Det er ikke sånn at vi skal føle oss underlegne mot Skottland. Jeg tenker at denne gruppa blir kanonjevn.

EM-kvaliken starter i slutten av mars.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer