Får krisehjelp fra Olympiatoppen

JORDBÆRHAGEN (Dagbladet): Lutfattige Norges Friidrettsforbund mangler penger til absolutt alt. Bjørge Stensbøl og Olympiatoppen pløyer nå inn 150 000 kroner i rein nødhjelp for å redde Trine Hattestad og kompanis EM-tur til Budapest i midten av august.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Når et forbund kommer i en situasjon der det ikke har råd til å sende utøvere til mesterskap, kan vi gå inn med en ekstra sum, sier Bjørge Stensbøl til Dagbladet.

Selv fikk Olympiatoppen tre millioner ekstra-kroner fra Kulturdepartementet i mai. Nå stikker Stensbøl driftskroner til flere småforbund som bueskyting, padling og boksing.

Men av de store norske særforbundene er det bare Norges Friidrettsforbund (NFIF) som trenger akutthjelp.

NFIF sliter med gammel gjeld og elitekoordinator Per Øyvind Mørk fikk derfor kuttet budsjettet sitt med 1,3 millioner kroner før årets sesong. Nå kan han takke Stensbøl for sjansen til å redde smulene.

  • Opprinnelig fikk NFIF 600000 kroner i støtte fra Olympiatoppen før denne sesongen. Økningen på 25 prosent betyr anstendige forberedelser foran mesterskapet der Norge skal forsvare tre gull, to sølv og en bronse fra EM i Helsingfors i 1994:

- Vi får 150 000 kroner i øremerkede EM-midler, og de kommer godt med i de siste forberedelsene, innrømmer generalsekretær Trond Pedersen i NFIF.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer