Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Får kritikk: - Han er dømt til å feile

Kritikken strømmer mot Ole Gunnar Solskjær og Manchester United dagen derpå.

SLITER: Ole Gunnar Solskjær sliter med å finne løsninger i Manchester United. Foto: AP Photo / Leila Coker / NTB Scanpix
SLITER: Ole Gunnar Solskjær sliter med å finne løsninger i Manchester United. Foto: AP Photo / Leila Coker / NTB Scanpix Vis mer

Ole Gunnar Solskjær måtte til slutt innse at hans Manchester United gikk på nok et bortetap i Premier League. De klarte ikke å ta poeng borte mot West Ham, og tapte 2-0 på London Stadium etter scoringer av Andrij Jarmolenko og Aaron Cresswell.

Etter kampen haglet kritikken mot flere personer i klubben. Både spillere, Ed Woodward og Ole Gunnar Solskjær måtte tåle kritikk etter en slik kamp.

- Ut av kontroll

Det kan virke som at det er delt om hvem som har skylda for lagets svake form, men det er i hvert fall ikke noe tegn til at de har forbedret seg nevneverdig etter at Solskjær tok over laget.

Det sa blant annet deres tidligere manager José Mourinho.

- Vi var dårlige forrige sesong, og jeg ser ingen bedring. Jeg liker alle disse nye signeringene, de tar med seg kvalitet, men ikke som lag, og jeg er overhodet ikke overrasket over resultatet. Ole kan ikke ta med seg noe positivt fra kampen, sa Mourinho på Sky Sports' sending etter kampen.

Dagen etter fortsetter altså den negative kritikken fra flere hold. Blant annet har skribent hos Independent, Tony Evans, lagt skylda på Solskjær sammen med Ed Woodward. Han sliter med å se stor bedring i laget under nordmannen.

- Glem den dårlige rekrutteringen. Beslutningen om å ansette Solskjær som permanent manager i mars var dumskap. Det var ikke nødvendig å forhaste beslutningen. United har signert (spillere) dårlig og ansatt (managere) dårlig. Nordmannen er like ut av kontroll som sine spillere, freser Evans.

- Dømt til å feile

Solskjær har virkelig slitt med å finne borteformen i United. Man må tilbake til bragden mot PSG i Champions League, da de slo franskmennene 3-1, for å finne sist borteseier av tellende karakter. Det var 6. mars - altså over et halvt år siden.

- Som spillerne, hadde kanskje 46-åringen vært et perfekt tilskudd i rett struktur, med en ramme av kompetente profesjonelle rundt seg. I dagens miljø derimot, er Solskjær dømt til å feile, skriver han.

Det har allerede kommet rapporter om mulige erstattere for Solskjær om han skulle få sparken. For både Le10 Sport og L’Equipe hevder at Manchester United ønsker å hente PSG-trener Thomas Tuchel hvis det skjærer seg under nordmannen.

L’Equipe skriver at tre klubber har fortalt Tuchel at de følger med på han, hvor to av disse skal være Manchester United og Bayern München.

Ifølge Le10 Sport skal også Barcelona følge med på tyskeren.

Som om tingenes tilstand ikke var ille nok fra før, har Solskjær også skadeproblemer i troppen. Martial har vært ute med skade i noen kamper, det samme med Pogba. I tillegg pådro Marcus Rashford seg en skade som holder også han ute av laget ei stund.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media