El Clásico:

Får kritikk:
- Lov å møte opp

Real Madrid beseiret Barcelona, og er nå serieledere i LaLiga.

BIG GAME KARIM: Karim Benzema og Real Madrid kunne smile bredest etter 2-1-seieren over Barcelona. Foto: AP Photo/Manu Fernandez
BIG GAME KARIM: Karim Benzema og Real Madrid kunne smile bredest etter 2-1-seieren over Barcelona. Foto: AP Photo/Manu Fernandez Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

REAL MADRID - BARCELONA 2-1

Det var vertskapet fra Madrid som kunne smile bredest etter at Real Madrid vant 2-1 over Barcelona i sesongens andre El Clásico.

Karim Benzema og Toni Kroos scoret målene for de hvitkledde i regnværet, mens Óscar Mingueza reduserte for Barcelona i den andre omgangen.

Barcelona virket tidvis ikke å henge med i den første omgangen, hvilket fikk blant andre Lars Bohinen til å riste på hodet.

- Dette kan bli stygt for Barcelona. Er lov å møte opp, skrev Bohinen på sin Twitter-konto underveis i oppgjøret.

Også V Sport-ekspert Lars Tjærnås lot seg imponere av det han hadde sett fra de to lagene på Estádio Alfredo di Stéfano i den første omgangen.

- For en enorm kvalitet på første kvarteret El Clásico, skrev Tjærnås på sin Twitter-konto.

Seieren for Real Madrid sin del betyr at de nå tar tabelltoppen i LaLiga. De står på 66 poeng, like mange som Atlético Madrid, men leder på innbyrdes oppgjør.

Det gjør at blant annet det norske sjakkfantomet Magnus Carlsen jublet på Twitter etter oppgjøret.

- Hala Madrid, skriver Carlsen.

En som ikke var fornøyd etter oppgjøret var Barcelona-trener Ronald Koeman, som mente at hans lag ble frarøvet et straffespark.

- Så du situasjonen? Er det straffe eller ikke? Om ikke du vil mene noe, så får du ikke mene noe, sa en illsint Koeman til TV-kanalen Movistar etter oppgjøret.

- For meg er det helt utrolig at det ikke blåses, fordi det er et krystallklart straffespark. For meg må man bare se hvordan Braithwaite faller der .. det er et klart straffespark. Jeg kan ikke forstå at dette ikke kan være straffespark når vi har VAR. Da får man heller slutte med VAR i Spania.

Barcelona har ett poeng mindre enn de begge, mens Atlético Madrid har én kamp mindre spilt. Det oppgjøret spiller de søndag, da Real Betis står på andre banehalvdel.

Benzema i farta

Det var gjestene fra Barcelona som kom best i gang på Real Madrids treningsanlegg, og allerede før ti minutter spilt ble Thibaut Courtois tvunget ut i strekk på et innlegg fra Jordi Alba.

El CLÀSICO: Mye står på spill når Real Madrid og Barcelona møtes til dyst. Vis mer

Første stikk gikk uansett i favør Real Madrid etter at Federico Valverde fant Lucas Vázquez ute på kanten. Backen slo inn foran mål, og foran mål var Benzema på hugget.

På utsøkt vis flikket han ballen mot mål med hælen, og Marc-André ter Stegen var overlistet i Barcelona-målet. Dermed ledet Madrid og Benzema 1-0.

Real Madrid stod tette og kompakte i forsvar, og klarte ved flere anledninger å overraske Barcelona på overganger. Ved to anledninger ledet det til frispark like utenfor sekstenmeteren.

I REGNVÆRET: Det ville seg ikke for Lionel Messi i Madrid denne gangen. Foto: AP Photo/Manu Fernandez.
I REGNVÆRET: Det ville seg ikke for Lionel Messi i Madrid denne gangen. Foto: AP Photo/Manu Fernandez. Vis mer

Karim Benzema blåste sitt forsøk over mål, mens Toni Kroos ikke var like barmhjertig mot Barcelona-forsvar. Frisparket gikk via Sergiño Dest, og ballen suste i nettmaskene forbi Ter Stegen. Dermed ledet Madrid 2-0.

For Barcelonas del var både Messi og Ousmane Dembélé ofte i farlige posisjoner, men blokkeringer fra stopperparet Eder Militão og Nacho Fernández stoppet Barcelonas angrep.

I det 34. minutt burde Real Madrid ha scoret sitt tredje da Vinícius Júnior suste på en kontring, og fikk spilt fri Federico Valverde. Uruguayaneren hamret ballen i stolpen, og return havnet hos Vázquez.

Høyrebacken fyrte løs, men Ter Stegen i Barcelona-buret rakk akkurat frem til å få stoppet forsøket fra spanjolen.

Like før omgangen var ferdigspilt fikk Messi en enorm sjanse på en corner. Thibaut Courtois var kjapt nede og fikk avverget, dermed kunne Real Madrid smile bredest med en 2-0-ledelse til pause.

Regnværet

Barcelona gjorde sitt for å forsøke å få balanse i regnskapet ved å bytte inn Antoine Griezmann. Han erstattet Sergiño Dest før den andre omgangen i regnværet.

De skulle til slutt få hull på byllen da et innlegg fra Alba falt ned hos midstopper Óscar Mingueza, som hadde tatt turen opp i Madrid-boksen.

Forsvareren gjorde ingen feil da han bredsidet ballen forbi Courtois, og skapte ny spenning i oppgjøret.

I FARTA: Vinícius Júnior gjorde det til en vane å ta med seg Óscar Mingueza og resten av Barcelona-forsvaret på løpetur. Foto: JAVIER SORIANO / AFP
I FARTA: Vinícius Júnior gjorde det til en vane å ta med seg Óscar Mingueza og resten av Barcelona-forsvaret på løpetur. Foto: JAVIER SORIANO / AFP Vis mer

Vinícius Júnior fortsatte å plage Barcelona-forsvaret, og like etter timen spilt svingte han en ball inn foran mål som til slutt endte i stolpen bak Ter Stegen.

Etter hvert som regnet høljet ned gikk det lengre og lengre mellom de store sjansene, men Barcelona virket å ta kontroll på oppgjøret. Likevel var blant andre Vinícius Júnior farlig frempå på en kontring.

Barcelona gjorde sitt for å finne en vei tilbake i kampen, og i det 83. minutt ble innbytter Martin Braithwaite, tilsynelatende, revet i backen av Ferland Mendy inne i Real Madrids boks.

Spillerne omringet dommer Jesús Gil Manzano i håp om å protestere til seg et straffespark, men spillet gikk videre uten et forsøk fra elleve meter for Barcelona.

I det 90. minutt vartet Casemiro opp med en takling på Mingueza som gjorde at han ble belønnet med sitt andre gule kort, og dermed måtte Madrid avslutte kampen med ti mann.

I kampens absolutt siste sekund var unggutten Ilaix Moriba nære ved å sikre Barcelona et poeng da han hamret ballen i tverrliggeren. Ballen spratt ut, og det hele ebbet ut i intet.

Det ville seg ikke for Barcelona, og dermed kunne Real Madrid strekke armene i været etter El Clásico. Med 2-1-seier er nemlig hovedstadslaget serieledere i LaLiga.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer