NHL-stjerne

Får kritikk:
- En gal morder

Selv om NHL-stjerna Alexander Ovetsjkin (36) gikk ut og sa at han ønsket fred, raser NHL-legenden Dominik Hasek (57) mot russeren. Han ønsker at alle russiske NHL-spillere termineres fra kontraktene sine.

PUTIN-VENN: Alexander Ovetsjkin er godt kjent for å støtte Russlands president Vladimir Putin. Foto: Yuri Kadobnov / AP
PUTIN-VENN: Alexander Ovetsjkin er godt kjent for å støtte Russlands president Vladimir Putin. Foto: Yuri Kadobnov / AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det har ikke gått stille i dørene hos mange russiske idrettsutøvere etter at Russland invaderte Ukraina. Blant andre sjakkspiller Sergej Karjakin er i hardt vær etter sine kontroversielle uttalelser der han støtter Vladimir Putin og hans angrep.

Denne gangen er det NHL-stjerna Alexander Ovetsjkin sin tur, til tross for at han sa at han ønsker fred.

I 2017 startet Ovetsjkin en kampanje på sosiale medier og en nettside som het TeamPutin. Der støttet han Vladimir Putins valgkamp for presidentvalget i 2018. Karjakin støttet også denne kampanjen.

- Det er en vanskelig situasjon. Jeg har familie i Russland og det er skummelt for øyeblikket. Jeg håper det snart er over og at det blir fred i Ukraina, sa Ovetsjkin på en pressekonferanse etter at han, og hans lag Washington Capitals, tapte mot Philadelphia Flyers på lørdag.

Den kommentaren falt ikke i god jord hos den tsjekkiske NHL-legenden Dominik Hasek. På Twitter går han hardt ut mot russeren og kaller ham for en feiging og en løgner.

«Ikke bare kommer han med unnskyldninger, men han er også en feiging og en løgner! Alle voksne i Europa vet godt at Putin er en gal morder og at Russland fører en offensiv krig mot det frie landet og dets folk,» skriver Hasek i innlegget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer