DELT BRONSE: Simen Østensen tok sølv, Martin Johnsrud Sundby gull,  og Øystein Pettersen og Hans Christer Holund delte bronseplassen på gårsdagens femmil under NM på Budor. Foto: Skiforbundet / NTB Scanpix

Foto: Skiforbundet / NTB scanpix
DELT BRONSE: Simen Østensen tok sølv, Martin Johnsrud Sundby gull, og Øystein Pettersen og Hans Christer Holund delte bronseplassen på gårsdagens femmil under NM på Budor. Foto: Skiforbundet / NTB Scanpix Foto: Skiforbundet / NTB scanpixVis mer

Får kritikk for å ha delt bronsemedaljen

Men Øystein «Pølsa» Pettersen mener han tok det riktige valget da han gikk likt i mål med Hans Christer Holund på gårsdagens NM-femmil.

(Dagbladet): På gårsdagens femmil i NM på Budor valgte Øystein «Pølsa» Pettersen fra Lillomarka og Hans Christer Holund fra Lyn å gå i mål på en delt bronsplass.

Fikk kritikk På sisterunden i gårsdagens renn ble de to enige på om å gå likt i mål.

I dag skriver Pettersen på twitter at han får kritikk for valget han tok.

- Folk må få mene hva de vil, det er egentlig ingen stor sak for meg, sier Pettersen til Dagbladet.

Han sier han skjønte underveis at Holund ikke ville kunne gå forbi han.

- Jeg merket at Hans Christer gjorde en god jobb, men at han kom ikke til å kunne gå forbi meg, og jeg hadde tatt han i en spurt. Jeg er enig i prinsippet om at man burde gå så fort man kan fra a til b, men vi var to som gikk sammen, og jeg hørte på lederne og trenerne hans at det hadde vært veldig moro hvis Hans Christian klarte å ta en medalje.

Ikke vanlig Pettersen er enig i at det ikke er noe man vanligvis gjør i et skirenn, når man har muligheten til å sikre seg medaljen selv.

- Det er vel ikke vanlig nei, men vi har gått skirenn i hele år, og da føltes det riktig å dele medaljen. Det hadde helt sikkert ikke skjedd på Beitostølen for å si det sånn.

At noen reagerer på valget hans bryr han seg ikke om.

- Folk må få ha egne meninger, og folk mener forskjellig. En NM-medalje henger høyt, men jeg ville dele denne, så får folk mene hva de vil. Det er bra at folk bryr seg, men det er ingen stor sak for meg, sier han.