Får kritikk: - Skuffende

Martin Ødegaard (24) høster kritikk fra tidligere Premier League-proff Steffen Iversen (46).

KAPTEIN: Norges Martin Ødegaard under en trening med herrelandslaget i fotball. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
KAPTEIN: Norges Martin Ødegaard under en trening med herrelandslaget i fotball. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MAKRELLBEKKEN (Dagbladet): Etter spill for blant andre Real Madrid, Heerenveen, Vitesse og Real Sociedad de siste åra, opplever Martin Ødegaard trolig sin beste tid som profesjonell fotballspiller - i Arsenal-drakt.

Kanskje spesielt den inneværende sesongen har den norske playmakeren levert forrykende, og ble i sommer utnevnt til London-lagets kaptein av manager Mikel Arteta.

Tallenes tale viser at Ødegaard ligger an til sin beste sesong når det kommer til målpoeng. Hittil står 24-åringen med seks scoringer og to målgivende pasninger. Etter bare 13 ligakamper spilt, og 25 matcher igjen å spille, ligger det an til en svært god Ødegaard-sesong i Premier League.

Tidligere Premier League-spiss Steffen Iversen har latt seg imponere over Ødegaards utvikling i England.

- Det er utrolig det han har gjort. Spesielt denne sesongen. Måten han finner plass der det er trangt, kommer seg fri og finner lagkamerater med stikkerne sine, er det ikke veldig mange andre som gjør, sier Iversen til Dagbladet.

EKSPERT: Viaplays Steffen Iversen. Foto: Shad Madian / Dagbladet
EKSPERT: Viaplays Steffen Iversen. Foto: Shad Madian / Dagbladet Vis mer

- Skuffende

Den tidligere Premier League-spissen, som spilte for de engelske klubbene Tottenham, Wolverhampton og Crystal Palace, er likevel ikke helt overbevist over det Ødegaard har vist for det norske landslaget.

Iversen mener Ødegaard holder et høyere nivå for klubblaget, kontra med flagget på brystet.

- Jeg vet ikke helt hva det kommer av. Kanskje fordi han har bedre lagkamerater rundt seg i Arsenal. Kanskje fordi han spiller mer regelmessig sammen med Arsenal-spillerne enn med landslaget. Men jeg må si at det har vært skuffende, sier Iversen, som i den inneværende sesongen jobber som fotballekspert hos Viaplay.

STIKK: En Glimt-supporter kom med en oppfording til Martin Ødegaard før pressekonferansen på Aspmyra i forkant av kampen mellom Bodø/Glimt og Arsenal. Reporter: Bård Sørø Olsen Vis mer

Han tillegger:

- Se på det han leverer for Arsenal - hvorfor skal han ikke kunne gjøre noe av det samme for Norge? I Premier League ser han stort sett alltid framover, mens for Norge synes jeg han blir for defensiv.

Iversen sier videre at det er opp til Ståle Solbakken og trenerteamet, å få Ødegaard i de rette posisjonene, litt høyere i banen.

Arsenal leder Premier League, fem poeng foran Manchester City. 2. juledag spiller «The Gunners» hjemme mot West Ham.

KAPTEIN: Martin Ødegaard i aksjon for Arsenal. Foto: PA/NTB
KAPTEIN: Martin Ødegaard i aksjon for Arsenal. Foto: PA/NTB Vis mer

- Gi litt mer faen

Qatar-VM er nylig avsluttet, der Lionel Messi endelig kunne heve trofeet etter en dramatisk finale mellom Argentina og Frankrike. Norge på sin side har ikke vært med i et mesterskap siden EM i 2000.

Med de to verdensstjernene Ødegaard, og ikke minst Erling Braut Haaland i stallen, har Iversen tro på at Norge kan kvalifisere seg til et sluttspill, kanskje allerede EM i Tyskland 2024, men da bør spesielt én ting muligens endres.

Ifølge den tidligere Rosenborg-spissen bør Ståle Solbakken være enda mer offensiv i sin tankegang, både rundt Ødegaard, men også resten av det norske laget.

- Jeg er den typen som tenker at man må «gi litt mer faen» og «kom igjen!». Vinner vi 3-2, er det selvfølgelig bedre enn om vi spiller 0-0. Som person er jeg generelt litt mer der, sier 46-åringen.

- Litt mer offensiv, rett og slett?

- Jeg er jo gammel spiss. Man må score mål for å vinne fotballkamper. Da må man gå inn med den mentaliteten om at det viktigste vi gjør her nå, er å score mål. Scorer du ikke mål, så vinner du ikke kampen, avslutter Iversen, som scoret Norges eneste i gruppespillet i EM da Spania ble slått 1-0 for over 22 år siden.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer