Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Får latterkrampe av Hayes verbale uppercuts mot Klitskjo

Hitler-video siste stunt.Brækhus: - Hjernen sier Klitsjko, hjertet sier Haye.

(Dagbladet): Lørdag kveld møtes Vladimir Klitsjko og David Haye til den største tungvektskampen på år og dag.

Blant de som gleder seg, og har gjort det i ukesvis, er Cecilia Brækhus.

Den norske verdensmesteren i weltervekt er ikke av typen som rakker ned på sine motstandere før kamp, men hun har kost seg stort med showet David Haye har holdt i forkant av kampen.

Hitler-video
En av de mer harmløse tingene engelskmannen har kalt Klitsjko er «et bedritent esel» - og Brækhus greier knapt slutte å le når hun får sitatet opplest.

- Jeg må innrømme at det er dritvittig når Haye provoserer denne doktoren (Klitsjko har en doktorgrad innen idrettsvitenskap). Alle boksere er forskjellige, og det er ikke bra om alle oppfører seg sånn. Men det er morsomt med noen sånne fargeklatter, sier Brækhus til Dagbladet.

- Kan vi kalle ham en ekstremvariant av Northug når det gjelder å erte på seg konkurrentene sine?

- Northug ville blitt hengende igjen langt bak i støvet, ler Brækhus.

Kjedelige Klitsjko
I løpet av dagen har Haye, via sin Twitter-profil, lenket til en Hitler-parodi på YouTube. I videoen mottar Hitler alarmerende nyheter fra Hayes treningsleir, og diktatoren mister besinnelsen når han innser at de har pumpet Klitsjko full av steroider til ingen nytte.

Tidligere har Haye også fått trykket opp T-skjorter der han holder Klitsjko-brødrenes avrevne hoder i hendene.

LIKER HAYE BEST: Cecilia Brækhus elsker de verbale krumspringene fra David Haye, selv om hun aldri ville rakket ned på en motstander på den måten. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
LIKER HAYE BEST: Cecilia Brækhus elsker de verbale krumspringene fra David Haye, selv om hun aldri ville rakket ned på en motstander på den måten. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

Det har vært snakket om en kamp mellom Haye og en av Klitsjko-brødrene i årevis, men gang på gang har planene gått i vasken. Vladimir Klitskjo mener Haye har sneket seg unna, og stemplet ham som en kylling og en kujon.

Nå er det imidlertid ingen vei tilbake. Cecilia Brækhus tror vi får se 12 runder, og at Klitsjko går seirende ut til slutt. Men hun krysser fingrene for Haye.

- Hjernen sier Klitsjko, men hjertet sier Haye, sier hun.

- Klitsjko er en veldig bra bokser, han har dominert tungvektsklassen lenge, er gjennomtrent, råsterk og smart. Men boksinga kan bli kjedelig å se på, det er ikke til å komme unna. Han kan bli veldig statisk, når han utnytter høyden sin og bruker jabben til å kontrollere motstanderene og holde dem på avstand, sånn at de ikke får startet et skikkelig angrep. Når han kontrollerer kampen på den måten, kan han også bestemme når det kommer et angrep. I tillegg har han en tendens til å låse fast motstanderen sin, og resultatet blir veldig oppstykket. Men når han bestemmer seg for å bokse, er det helt fantastisk.

Haye nedkjempet «Beistet fra Øst»
Haye er nesten ti centimeter lavere enn Klitsjko, og har bare bokset fire kamper i tungvektsklassen, men Brækhus tror kvikkheten og uforutsigbarheten hans kan bli mer enn en håndfull for ukraineren.

- Haye er offensiv både i ringen og utenfor - jeg vet ikke om det finnes noen områder der han ikke er akkurat det! Det er spennende å se på når han bokser: Han eksploderer og er lynrask. Det er gøy å få litt spenning i tungvektsdivisjonen igjen. Det har det ikke vært på en stund.

- Hva slags kampforløp ser du for deg?

- Jeg er spent på hva slags taktikk Haye har lagt opp til. Han sier han har skiftet taktikk, og at han kommer til å bokse som han aldri har bokset før. Mot Nikolaj Valujev bokset han uhyre taktisk smart (vant på poeng, journ.anm). Haye er ikke dum, han har et team bak seg og har helt sikkert lagt opp en like god taktikk som mot Valujev. Men Klitsjko er en atlet - det er ikke Valujev. Verken Haye eller Klitsjko har møtt en motstander før som de gjør nå, sier Brækhus.

Har sparret mot kopier
I oppkjøringen til lørdagens kamp i Hamburg har Klitsjko sparret mot tidligere verdensmester i cruiservekt, Steve Cunningham. Det er selvsagt ikke tilfeldig - Haye har holdt til å cruiservektklassen i mange år og minner mye om Cunningham rent fysisk.

BELTEDYRET: Vladimir Klitsjko har tungvektsbeltene i IBF, IBO og WBO.  Foto: AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
BELTEDYRET: Vladimir Klitsjko har tungvektsbeltene i IBF, IBO og WBO. Foto: AFP PHOTO / ODD ANDERSEN Vis mer

Haye har sparret mot den finske giganten Robert Helenius, som for øvrig tilhører den samme Sauerland-stallen som Cecilia Brækhus.

- Jeg er kjempespent. Vi er på treningsleir nå, men jeg gleder meg til å sette meg foran TV-skjermen lørdag kveld. Det hadde vært kjempemorsomt om Haye hadde vunnet kampen, sier Brækhus.

FERSKING I TUNGVEKT: David Haye har gått opp fra cruiservekt til tungvekt, og bokser sin femte tungvektskamp mot Klitsjko lørdag. Engelskmannen innehar WBA-beltet.Foto:  REUTERS/Fabian Bimmer
FERSKING I TUNGVEKT: David Haye har gått opp fra cruiservekt til tungvekt, og bokser sin femte tungvektskamp mot Klitsjko lørdag. Engelskmannen innehar WBA-beltet.Foto: REUTERS/Fabian Bimmer Vis mer