- Får lyst til å gråte

Etter nye scoringer blir Erling Braut Haaland (22) værende på alles lepper. Enkelte kjenner på sterke følelser når nordmannen er i aksjon.

NEDE PÅ GRESSET: Manchester City-spiss Erling Braut Haaland. Foto: CRISTINA QUICLER / AFP / NTB
NEDE PÅ GRESSET: Manchester City-spiss Erling Braut Haaland. Foto: CRISTINA QUICLER / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Det virker nærmest umulig for Erling Braut Haaland å slutte å score mål.

Etter ti scoringer på sine seks første kamper for Manchester City i Premier League, fulgte jærbuen opp med to mål i sin Champions League-debut for de lyseblå mot Sevilla tirsdag kveld.

Etter kampen, som Pep Guardiolas mannskap til slutt vant hele 4-0, var Haaland det store temaet under El Chiringuito, som er en av de største TV-programmene i Spania.

Blant de mer kjente panelmedlemmene fant man Real Madrid-legenden Guti (45), som var del av Real Madrids «galácticos» på tidlig 2000-tallet. Den gang spilte han sammen med profiler som Zinédine Zidane, Luis Figo, David Beckham og Ronaldo.

Under nattas program var han tydelig på at han gjerne ser Haaland ikle seg den samme drakta han selv bar mellom 1994 og 2010.

- Jeg får lyst til å gråte hver gang jeg ser Haaland spille for City, sa Guti, hvorpå programleder Josep Pedrerol poengterte at med Karim Benzema i klubben hadde det blitt vanskelig for Haaland, noe som også var tema i Viaplays Haaland-dokumentar.

- Kan ikke Real Madrid spille med to spisser? Haaland og Benzema er helt forskjellige spisser, svarte Guti.

PROFIL: Den tidligere Real Madrid-stjernen Guti. Foto: Agencia LOF/Action Plus/Shutterstock/NTB
PROFIL: Den tidligere Real Madrid-stjernen Guti. Foto: Agencia LOF/Action Plus/Shutterstock/NTB Vis mer

Utrolig statistikk

Den engelske lokalavisa Manchester Evening News mener ikke overraskende at Haaland var blant banens beste mot Sevilla.

Nordmannen belønnes med børskarakteren åtte av ti. Det samme gjør Kevin De Bruyne og Phil Foden. Førstnevnte serverte Haaland med en lekker målgivende pasning på bakre stolpe, mens Foden hadde avslutningen som Haaland kunne sette inn i det åpne målet.

Nå har Haaland sensasjonelle 25 scoringer på sine 20 Champions League-kamper.

- Han scoret ikke på alle sjansene sine, men når han putter to i sin Champions League-debut for Manchester City, har det ikke så mye å si, melder Manchester Evening News.

STERK DUO: Kevin De Bruyne og Erling Braut Haaland virker allerede å ha fått samarbeidet til å sitte. Foto: REUTERS/Craig Brough/NTB
STERK DUO: Kevin De Bruyne og Erling Braut Haaland virker allerede å ha fått samarbeidet til å sitte. Foto: REUTERS/Craig Brough/NTB Vis mer

Starter mot Spurs?

Til helgen venter en tøff oppgave i Premier League for Manchester City, da Tottenham gjester Etihad.

Skal vi tolke Guardiola sine uttalelser, er det mye som tyder på at Haaland blir å finne fra start mot London-klubben.

- Han har en utrolig sans for å score mål, og mot Sevilla kunne han hatt et par til. Tallene hans er utrolige, og jeg håper det vil fortsette. Mot Tottenham lørdag kommer det en ny kamp der han har mulighet til å score enda flere, sier Guardiola.

Manchester City-manageren fortsetter:

- Forhåpentligvis kan han fortsette i det samme sporet og score mål. Tallene hans snakker for seg selv, men det er ikke bare målene, det er bevegelsene. Han er alltid der han skal være, og man sitter hele tiden med følelsen om at han vil score et til.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer