Overgangspolitikken til Manchester United

Får massiv kritikk:
- En bisarr avgjørelse

Ander Herrera og Juan Mata sto fram som Uniteds beste spillere mot Chelsea. Nå risikerer Ole Gunnar Solskjær å miste begge gratis.

NØKKELSPILLER: Ole Gunnar Solskjær står uten tap i ligaen med Ander Herrera spillende fra start. To kamper gjenstår i ligaen, og de blir trolig spanjolens siste i United-trøya. Foto: Paul Ellis / AFP / NTB Scanpix
NØKKELSPILLER: Ole Gunnar Solskjær står uten tap i ligaen med Ander Herrera spillende fra start. To kamper gjenstår i ligaen, og de blir trolig spanjolens siste i United-trøya. Foto: Paul Ellis / AFP / NTB ScanpixVis mer

MANCHESTER (Dagbladet): Drømmen om Champions League-spill neste sesong henger i en tynn tråd for Ole Gunnar Solskjær og Manchester United etter at de spilte 1-1 mot Chelsea i skjebnekampen forrige helg.

To kamper gjenstår av sesongen, og United må håpe at Chelsea tar maks to poeng, mens Arsenal må unngå å vinne sine to resterende.

Da er United forbi på tabellen med seier mot Huddersfield og Cardiff.

Store forandringer forventes i stallen til de røde djevlene i sommer, og etter Chelsea-kampen undrer flere britiske eksperter seg over at United nå risikerer å miste Ander Herrera (29) og Juan Mata (31) på utgående kontrakt.

- Kampen markerte feil som Uniteds bisarre avgjørelse om å la Ander Herrera og Juan Mata forlate klubben selv om begge spiller som de virkelig bryr seg om trøya, skrev The Times-journalist Henry Winter mandag.

- Stjerner over status

Den anerkjente Manchester Evening News-journalisten Samuel Luckhurst mener at beslutningstakerne i United har blitt «ydmyket», og viser til at seks spillere har fått nye kontrakter, men at Herrera ikke er blant dem.

Luckhurst viser blant annet til det faktum at Anthony Martial, som søndag ble kritisert for sin halvhjertede innsats da han varmet opp mot Chelsea, har fornyet sin kontrakt. Det har imidlertid ikke spanjolen.

- Herrera er på feil side av tjueåra, mens Martial - som er 23 år - tilskrives potensial i verdensklasse og er et sponsorobjekt. Han var stjerne på FIFA-coveret og United har brukt Martial FC-emneknaggen. Stjerner over status, skriver Luckhurst i lokalavisa.

Tilbudt skyhøy lønn

Ifølge journalisten skal Herrera ha blitt tilbudt 200 000 pund i uka, men spanjolen skal ikke ha likt å få vite at klubben benyttet en opsjon om et års forlengelse av kontrakten gjennom et brev i posten.

Videre mener Luckhurst at United burde ha smidd da jernet var varmt, det vil si etter Europa League-finalen mot Ajax i 2017.

- Herrera ble utnevnt som banens beste og supporterne stemte på ham som årets spiller. Mourinho fortalte engasjert om hvordan han styrte kampen og Herrera ble sett på som en mulig kaptein. Styret plukket ikke opp hintene, skriver Luckhurst.

ADVARER: Den anerkjente fotballjournalisten- og eksperten Guillem Balague mener Manchester United-fansen må smøre seg med tålmodighet - i lang tid i prosjekt Ole Gunnar Solskjær. Video/reporter: Fredrik N. Filtvedt / Dagbladet. Vis mer

- Trenger en handlingsplan

Også tidligere United-spiller og Sky Sports-ekspert Gary Neville diskuterte situasjonen til Herrera underveis i 1-1-kampen mot Chelsea.

Han mener også at feilen ligger i at United har vært for treige.

- United har latt kontrakten hans gå ut. Hvis de ville ha ham, burde de kanskje ha tatt avgjørelsen litt tidligere. Et annet problem er at når du bytter manager hvert andre år, så har du managere som liker ham, men andre som sier at du ikke skal fornye kontrakten, sier Neville, sitert av Metro.

Nettopp dette virker å være tilfelle når Solskjær ser ut til å miste Herrera til Paris Saint-Germain, at tida er gått ut.

- Derfor trenger du en handlingsplan i klubben som fratar manageren disse avgjørelsene. Å beskytte spilleren og verdien til spilleren, sier Neville.

Har ikke gitt opp

Mens det rapporteres at Herrera skal ha signert en forhåndskontrakt med Paris Saint-Germain, linkes Juan Mata til den spanske giganten Atlético Madrid.

Mata scoret 1-0-målet mot Chelsea, men de blå utliknet ved Marcos Alonso etter en keepertabbe av David de Gea.

Der Herrera ser ut til å være tapt for United, virker det mer sannsynlig at Mata blir å se i United-trøya også neste sesong.

- En fantastisk spiller og person. Det er selvfølgelig opp til ham. Jeg har snakket med han, han vet hvor høyt jeg anser ham, og det hadde vært så mye finere om vi kunne snakket nå om at han ble matchvinner mot Chelsea. Vi får se om de blir enige, sa Solskjær til Sky Sports på fredag.

Manchester Evening News skrev torsdag at United skal ha gitt Mata et siste tilbud om en ettårskontrakt, med mulighet til forlengelse ett år til.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 679414328


Varnish cache server