Marcus Rashford, Fotball-EM

Får massiv støtte: – Rørt

Etter straffebommen i EM-finalen har Marcus Rashford opplevd å bli hetset på nettet. Tirsdag kveld samlet hundrevis seg i stjernens hjemby for å vise støtte til 23-åringen.

SKUFFET: Marcus Rashford måtte se straffen sin treffe stangen og ut i søndagens EM-finale mot Italia. I ettertid har han opplevd hets på sosiale medier. FOTO: Reuters
SKUFFET: Marcus Rashford måtte se straffen sin treffe stangen og ut i søndagens EM-finale mot Italia. I ettertid har han opplevd hets på sosiale medier. FOTO: Reuters Vis mer
Publisert

Fotball-EM 2021

EM-program

Marcus Rashford var en av tre engelske spillere som bommet fra straffemerket i søndagens EM-finale mot Italia. I ettertid har han og lagkameratene Jadon Sancho og Bukayo Saka fått rasistiske meldinger på sosiale medier.

Et veggmaleri i hans ære i hjembyen Withington ble vandalisert kort tid etter finalen.

Tirsdag møtte hundrevis av mennesker opp ved maleriet for å vise støtte til United-stjernen og demonstrere mot rasisme, det melder BBC.

Maleriets skaper, gatekunstner Akse, var også til stede for å reparere skadene gjort. Han er imponert over engasjementet han var vitne til.

– Samfunnet som kommer sammen og viser støtte har vært overveldende. Man føler virkelig en samfunnsånd, sier han til Manchester Evening News

SAMLET I PROTEST: Hundrevis samlet seg i Withington sør i Manchester for å protestere mot rasisme og vise støtte til de engelske landslagsspillerne som har opplevd hets på sosiale medier. FOTO: Pa Photos
SAMLET I PROTEST: Hundrevis samlet seg i Withington sør i Manchester for å protestere mot rasisme og vise støtte til de engelske landslagsspillerne som har opplevd hets på sosiale medier. FOTO: Pa Photos Vis mer

Fans har også lagt igjen brev og støttende meldinger ved veggmaleriet.

På Twitter har Rashford delt bilder fra markeringen og uttrykker kjærlighet tilbake til supporterne.

– Overveldet. Takknemlig. Jeg har ikke ord, skriver han på sin Twitter-konto.

På mandag delte han også et åpent brev der han beklaget for straffebommen, samtidig som han slo tilbake mot hetsen han har mottatt.

– Jeg kan ta kritikk for prestasjonene mine hele dagen lang. Straffen min var ikke god nok, den skulle gått inn. Men jeg kommer aldri til å beklage for hvem jeg er eller hvor jeg kommer fra.

I brevet innrømmer han også at støtten han har fått har rørt han til randen av tårer, og avslutter med at han vil komme tilbake sterkere.

En som ikke tviler på det er Manchester United-trener Ole Gunnar Solskjær. Han har kommet ut i forsvar av vingen sin, og tror neppe straffemissen vil skremme Rashford fra å ta ansvar i framtida.

– Jeg vet at Marcus kommer til å rekke opp hånda om det blir mulig å ta straffe for oss, sier han til Manchester Uniteds nettsted.

Rashford forventes å gå glipp av sesongåpningen til United. BBC melder om at 23-åringen blir utilgjengelig som følger av en skulderoperasjon.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer