Får mer ferie

John Arne Riise slappet som vanlig av med biljard etter kraftanstrengelsen på Stamford Bridge onsdag. Til sommeren får han og resten av landslagsgutta på Liverpool ei ekstra friuke.

LONDON (Dagbladet): På dagen 15 år etter at Liverpool vant sitt siste ligagull (slo QPR 2- 1 på Anfield), var det en god dag å være Liverpool-spiller på i går. 0- 0 mot Chelsea har fått fansen til å tro på Champions League-finale i Istanbul 25. mai.

-  Under lunsjen etter treninga kom folk bort og håndhilste og ga oss klemmer. Men vi spillerne vet at bare halve jobben er gjort. Det første manageren sa på treninga var at vi måtte glemme kampen vi har spilt med én gang, sier Riise til Dagbladet.

Kamp nummer 200

Som Dagbladet skrev i forrige uke, har Rafael Benitez bestemt at Liverpool starter opp treninga to uker tidligere enn vanlig før neste sesong. For Riise, som spiller landskamp mot Sverige så seint som 8. juni, betydde det bare 19 dagers ferie.

-  Men nå har vi som er landslagsspillere fått beskjed om at vi får ei ekstra uke fri. Da får jeg nesten fire uker, sier Riise.

Det kan han trenge. Om Riise kommer på banen mot Middlesbrough, spiller han kamp nummer 200 for Liverpool siden han kom til klubben for fire sesonger siden.

-  Såpass, ja. I tillegg har jeg spilt landskamper og treningskamper. Det har blitt utrolig mange kamper de siste åra, sier han.

Skryt fra Gerrard

Det har blitt mange gode minner også. Han fikk ett å ta med seg i går også. Kaptein Steven Gerrard ga lagkameraten strålende skussmål - og en liten vennskapelig smekk - på Liverpools hjemmeside. Gerrard snakket om kjempesjansen Riises høyrefot var for dårlig til å utnytte mot Chelsea:

-  Vi vet jo alle at John bare bruker høyrefoten til å stå på, men han skapte sjansen med en flott prestasjon. Han er en fantastisk spiller, og vi håper alle at han får sjansen med venstrefoten på tirsdag.

Roser Gerrard

-  Vi satt sammen på flyet, og da begynte Steven å le. Jeg spurte hva det var, og da sa han at han hadde sagt dette om at jeg bare står på venstrefoten i et intervju, sier Riise.

Som er glad for rosen fra Gerrard:

-  Det er helt topp at en spiller som han sier dette om meg, sier Riise.

Som sjøl ikke fikk mindre respekt for Gerrard, som faktisk var til tannlegen og opererte vekk en verkebyll i munnen bare timer før kampen onsdag.

-  Han hadde kjent på det i et par dager og fikk ikke sove natta før kampen. Det sier alt om Steven at han likevel kommer tilbake og spiller en så god kamp. Det viser at han har hjertet i denne klubben, sier Riise.

FERIEKLAR: Liverpool-manager Rafael Benitez har gitt John Arne Riise og de øvrige landslagsspillerne ei ekstra ferieuke før sesongoppkjøringa starter.