Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Martin Ødegaard er en populær mann

- Får mest lovord

Viasport-ekspert Petter Veland er mektig imponert over hva Martin Ødegaard (21) har prestert så langt denne sesongen. Han mener det ikke er noen tvil at nordmannen er en av de meste populære fotballspillerne blant spanske medier.

SENTRAL: Halvveis ut i sesongen har Martin Ødegaard vært en LaLigas beste spillere. Foto: NTB Scanpix
SENTRAL: Halvveis ut i sesongen har Martin Ødegaard vært en LaLigas beste spillere. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Martin Ødegaard (21) var nok en gang på alles lepper etter å ha levert en strålende kamp for Real Sociedad i gårsdagens oppgjør mot Osasuna. Nordmannen noterte seg for en scoring og en målgivende pasning i går, og var tredje sist på ballen, da svenske Alexander Isak scoret La Real sitt fjerde mål.

Denne sesongen har vært en stor opptur for gutten fra Drammen. Så langt står han med fem mål og fire assist i ligaen.

Halvveis ut i sesongen blir Ødegaard pekt på som en av de beste spillerne i LaLiga. Etter denne serierunden tar LaLiga pause fram til begynnelsen av Januar. Viasport og spansk fotballekspert, Petter Veland, er mektig imponert over det Ødegaard har prestert i den halve sesongen han har vært La Real.

- Real Sociedad har blitt bedre med Ødegaard i laget. Han passer veldig godt inn sammen med resten av lagets offensive spillere. Over halvparten av de kampene han har spilt har han enten vært strålende god eller god, mener Veland.

KNALLGOD: Real Sociedad og Martin Ødegaard hadde i første omgang god kontroll på Osasuna på El Sadar Stadium. Nordmannen karret til seg både en utsøkt målgivende og et frisparkmål av de sjeldne. Video: Strive Vis mer

Mest lovord

Ødegaard fortsatte å levere varene med nok en god kamp mot Osasuna søndag ettermiddag. Veland mener at den tidligere Strømsgodset-spilleren var en av hovedgrunnene til at de blåhvite vant kampen.

- Han var strålende i første omgang. Ødegaard er en stor grunn til at Real Sociedad går til pause med en tomålsledelse. Han leverte til terningkast fem i første omgang og til en treer i andre omgang, så hvis vi bruker et klassisk skoleuttrykk leverte han nok til karakter fire til fem. Jevnt over var det veldig bra, mener Veland.

Den gode høsten har gjort at Ødegaard har blitt et mye brukt navn i ulike medier. Veland sier det har vært en enorm pågang rundt Martin Ødegaard i spanske medier.

- Det er ingen som helst tvil at en av de det er mest lovord om og med høyest rating i spanske medier, er Martin Ødegaard.

Er høyt oppe

Etter de gode prestasjonene denne sesongen har ikke sammenlikningene rundt Ødegaard latt vente på seg. Mange har uttrykt at Ødegaard har vært ligaens beste spiller bak Lionel Messi.

Veland mener det er vanskelig å plassere Ødegaard på en liste over ligaens beste spillere. Viasport-eksperten påpeker at det er mange som kjemper i toppen av en sånn kåring. Han sier samtidig at Ødegaard ville vært med å kjempe om en av de øverste plassene på en sånn type liste.

- Jeg setter nok Messi og Benzema på de to øverste plassene, men du skal ikke ned mange plassene før du finner Martin Ødegaard, mener Petter Veland.

Lenge siden

Veland sier det er gøy at man har fått en nordmann som gjør det så godt i LaLiga igjen.

- Det er ekstra gøy. Det er lenge siden vi har hatt en nordmann som gjorde det så bra i LaLiga, sier Veland.

De gode prestasjonen har gjort at det har blitt stor diskusjoner rundt hvorvidt Martin Ødegaard skal bli hentet tilbake til Real Madrid allerede rett etter denne sesongen. Den opprinnelige låneplanen er i utgangspunktet at Ødegaard skal bli i Real Sociedad også neste sesong.

Tross mange sitt ønske om å hente nordmann tilbake til Madrid før neste sesong, mener Veland det kan være lurt å bli i La Real litt til.

- Muligheten til at han drar tilbake til Real Madrid er der definitivt. Det logiske og fornuftige er nok at han blir et år til, mener Veland.