Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Får mest lyst til å grave seg ned

Håkon Opdal beklaget tabben som ga Brann nytt poengtap i Bergen.

BERGEN (Dagbladet.no): Brann - Strømsgodset 1-1.Strømsgodset skapte ikke mange store sjanser mot Brann i kveld.
 
Men Glenn Andersen både takket, bukket og stusset ballen i mål da Håkon Opdal kom på halvdistanse i en god Godset-periode like etter pause.
Beklaget baklengsen
Etter kampen, i garderoben, tok landslagsmålvakta på seg skylda for baklengsmålet, som utliknet Thorstein Helstads straffemål i det 18. spilleminutt.

- Det er et øyeblikks sløvhet av meg. Jeg trodde ikke motspilleren skulle rekke ballen, men det gjorde han jo, forklarer Opdal for TV 2.

- Når sånt skjer, får man mest lyst til å grave seg ned. Men man komme seg opp og gjøre det bedre neste gang, fortsetter han.Nå kan det kanskje også spøke for landslagsplassen til Branns førstemålvakt.

- Landslagsplassen er åpen, og man må prestere for å bli vurdert, vet Opdal.

Godset godt i gang


Selv om det var Brann som etablerte et visst trykk innledningsvis på Brann stadion var det Strømsgodsets ving Mattias Andersson som kom til den første sjansen.

Svensken fikk relativt uhindret gå alene mot Håkon Opdal på venstresiden, men landslagskeeperen viste klasse og reddet forsøket greit.

- Jeg kom litt skrått på mål, men burde absolutt satt den sa Andersson til Dagbladet.no etter kampslutt.

Etter dette var det Brann som stod for det som var av sjanser i den intense førsteomgangen.

Helstad svidde stor mulighet Klokken var så vidt rundet 10 minutter da Thorstein Helstad fikk sin første mulighet alene med Espen Johnsen. Men Brann-spissen spilte ballen for langt foran seg og forsøket endte i ingenting.

Etter 17 minutter fikk han sin andre mulighet alene mot Johnsen. Men det måtte en straffe til, to minutter senere, for at Helstad skulle få hull på byllen.

Strømsgodsets Mattias Andersson felte Njogu Demba-Nyrén på høyrekanten av femmeteren, og dommer Svein Oddvar Moen var ikke i tvil.

Thorstein Helstad satte straffen kontant i venstre hjørne og noterte seg dermed for sin 12 scoring mot Strømsgodset på de siste fem innbyrdes kampene. Stømsgodsets Mattias Andersson var overhodet ikke enig i dommerens avgjørelse.

- Jeg synes det var veldig dårlig dømt og overhodet ingen straffe. Jeg trodde det var corner helt til Kristian Sørli sa det var straffe, så jeg ble veldig overrasket, fortalte den unge svensken.

Småsjuk Winsnes måtte ut


Etter en rolig periode midtveis i kampen ropte brannfansen igjen på straffe da Thorstein Helstad falt i feltet, men dommeren valgte å vinke spillet videre.

Reprisen viste at Helstad falt lett, og at dommer Moen hadde sitt på det tørre.
Mot slutten av omgangen måtte en småsjuk Fredrik Winsnes forlate banen for Strømsgodset og han ble erstattet av Ousman Nyan.

De siste minuttene av omgangen forløp rolig og Brann kunne gå til pause med en fortjent 1-0-ledelse.

Brå slutt


Festen tok en brå slutt da Strømsgodset gikk rett i angrep etter at dommeren blåste i gang den andre omgangen.

Håkon Opdal var på bærtur da et Strømsgodset-fripark ble slått inn i feltet, og midtstopper Glenn Andersen kunne enkelt stusse inn ballen i det åpne målet. En drømmestart på andre omgang for Strømsgodset.

Etter målet bølget spillet fram og tilbake, og begge lag hadde gode muligheter til å ta ledelsen.

Frustrasjon


Anført av et kravstort publikum var det tydelig at frustrasjonen begynte å bre seg blant hjemmelagets spillere. Eirik Bakke fikk i den anledning et soleklart gult kort etter en vill takling i det 55. minutt.

Etter tendenser til piping blant hjemmefansen begynte Brann sakte, men sikkert, å feste grepet på kampen. Til tross for massivt press inne på drammensernes banehalvdel slet Brann med å komme til de store sjansene.

Strømsgodset spilte defensivt smart og så lovende ut de gangene de fikk sjansene offensivt.

Sluttspurt


Med 10 minutter igjen å spille satte Brann inn en sluttspurten. Thorstein Helstad fikk nok en gang sjansen alene mot Espen Johnsen, men under sterkt press styrte han avslutningen utenfor. Deretter fikk Brann en rekke sjanser, og den aller største kom ved Azar Karadas to minutter før full tid.

Midtstopperen, som var flyttet frem mot slutten av kampen, skulle bare stupe inn et innlegg foran mål, men ble forstyrret av Helstad. Avslutningen endte langt over. En eventyrlig mulighet for Brann.

Etter dette gikk piffen ut av hjemmelaget. Det endte dermed 1-1, og tippeligarundens siste kamp ga nok en skrell. Brann-trener Mons Ivar Mjelde så derimot ikke så tungt på tapet etter kampslutt.

- Sjansestatistikken var entydig og vi burde ha drept kampen tidlig. Stømsgodset er heldige som slipper unna med poeng i dag, men jeg er overbevist om at vi spilte mot et lag som vil overraske gjennom sesongen. Men vi må nok innse at vi ikke er på et like høyt nivå kollektivt som på samme tiden i fjor, nå må vi finne tilbake til det nivået, avsluttet Mjelde og ruslet rakrygget inn i garderoben.


Sett din egen spillerbørs

STRAKK HENDENE I VÆRET: Håkon Opdal forsøkte ikke å skylde på noen andre enn seg selv etter tabben som ga Strømsgodset 1-1 i Bergen. Foto: MARIT HOMMEDAHL/SCANPIX
STRAKK HENDENE I VÆRET: Håkon Opdal forsøkte ikke å skylde på noen andre enn seg selv etter tabben som ga Strømsgodset 1-1 i Bergen. Foto: MARIT HOMMEDAHL/SCANPIX Vis mer
image: - Får mest lyst til å grave seg ned
GRUNN TIL GLEDE: Strømsgodsets trener Ronny Deila og angriper David Nielsen kunne feire et nytt godt resultat.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media