IKKE TIL NORGE: Magnus Carlsen ble verdensmester i sjakk i november, og møter en utfordrer til tittelen senere i år. Den kampen blir mest sannsynlig ikke holdt på norsk jord. Foto: AP Photo/Keystone,Steffen Schmidt
IKKE TIL NORGE: Magnus Carlsen ble verdensmester i sjakk i november, og møter en utfordrer til tittelen senere i år. Den kampen blir mest sannsynlig ikke holdt på norsk jord. Foto: AP Photo/Keystone,Steffen SchmidtVis mer

Får mest sannsynlig ikke spille ny VM-kamp i Norge

- Det ser dårlig ut.

Magnus Carlsen skal til høsten kjempe om å forsvare VM-tittelen i sjakk, men han får trolig ikke gjøre det på hjemmebane. Ingen vil ta regningen for å arrangere mesterskapet i Norge, skriver VG.

Sjakkforbundet har jobbet for en norsk søknad, men det har vist seg å være vanskelig å få dekket kostnadene på rundt 40 millioner kroner. Søknadsfristen for VM-kampen mellom Carlsen og Viswanathan Anand er førstkommende onsdag.

- Det ser dårlig ut. Det er ikke helt avgjort, men det er lite sannsynlig, sier sjakkpresident Jøran Aulin-Jansson til VG.

Anand spilte på hjemmebane i indiske Chennai under mesterskapet i november i fjor, men Carlsen ble likevel verdensmester med klar margin. Nordmannen innrømmet etter triumfen at det hadde vært morsomt å få prøve å forsvare tittelen i Norge.

- Magnus og jeg har ikke engasjert oss direkte i dette, men vi er selvfølgelig spente på hvor VM-matchen kommer til å gå, sier manager Espen Agdestein til VG.

Fristen for å legge inn bud på mesterskapet måtte forlenges til 30. april ettersom det ikke var interessenter.

- Vi kommer ikke til å kommentere noe rundt dette før fristen er ute, sa direktør Nigel Freeman i sjakkforbundet FIDE til NTB i forrige uke.

I løpet av tre dager etter at søknadene er mottatt, vil FIDE bestemme seg. Kontrakten skal være undertegnet innen 12. mai.

(NTB)