Får én sjanse til

Her sparker Richard Hughes Liverpool ut av FA-cupen. Og kanskje Gérard Houllier vekk fra Anfield.

Etter at klubbledelsen har krevd trofeer eller Champions League-spill for å gi franskmannen fornyet tillit, forsvant nok en mulighet etter en ny svak kamp.

Men Houllier var klok nok til ikke å skylde på spillerne sine etter kampen. Selv om Michael Owens pinlig svake straffespark i fanget på Shaka Hislop kunne ha avgjort kampen drøye kvarteret etter pause

- Vi hadde mer enn nok sjanser til å gå videre, sa en likbleik og ordknapp Gérard Houllier.

- Bortsett fra avslutningene kan jeg ikke klage på spillerne. Vi er svært skuffet, men må være sterke nok til å klare å reise oss om fire dager.

Under press

For når sjansene i ligaen er skuslet bort, der selv fjerdeplassen som gir Champions League-kvalikk virker vanskelig for Liverool, og laget er slått ut av både FA og ligacup, så har de helrøde bare én sjanse igjen å skape heder og ære på.

Torsdag møter Liverpool Levski Sofia i UEFA-cupen. Uten avansement fra den tredje runden, kan Houllier trolig bare pakke kofferten og ta første båt over den engelske kanalen tilbake til Frankrike.

Framtida

Manageren har vært under knallhardt press helt siden den svake sesongstarten. Spillerkjøpene blir omtalt som mislykte, og laget spiller kjedelig fotball uten glød og engasjement. For 70 og 80-tallets store fotball-lag, er ikke det godt nok.

I går var også John Arne Riise satt helt ut av laget. Han var ikke engang på benken, til tross for at Houllier har holdt fast på at Riise er en mann for framtida.

  • Arsenal blir Portsmouths motstander i kvartfinalen om knappe to uker.
AVGJØRELSEN: Portsmouths Richard Hughes skyter mellom Liverpool-forsvarerne Steve Finnan og Stephane Henchoz, og i mål. 1- 0, og Liverpool er ute av FA-cupen.