Får nei

Det nordiske idrettsledermøtet sier nei til å la russiske og hviterussiske utøvere konkurrere internasjonalt igjen.

FÅR NEI: Vladimir Putin og Veronika Stepanova. Foto: AP
FÅR NEI: Vladimir Putin og Veronika Stepanova. Foto: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det melder Idrettsforbundet i en pressemelding.

- Den nordiske olympiske komité og paralympiske komité finner den russiske invasjonen av Ukraina som et åpenbart brudd på folkeretten. Under disse omstendighetene vil det være uakseptabelt å åpne for russisk og hviterussisk deltakelse, heter det i pressemeldingen.

Beslutningen kommer etter at Norges idrettsforbund var vertskap for det nordiske idrettsledermøtet, som omfatter alle de olympiske og paralympiske komiteene og idrettsforbund i Norden.

Siden mars har de russiske og hviterussiske utøverne vært utestengt fra internasjonale konkurranser som følge av Russlands invasjon av Ukraina.

Avgjørelsen på idrettsledermøtet kommer dagen etter FIS-generalsekretær Michelle Vions uttalelser fra konferansen Forum Nordicum i Planica. Vion meldte at Russland kan returnere til verdenscupen allerede til vinteren, som skapte harme og raseri i blant annet det norske, svenske og finske skilmiljøet.

I Russland var imidlertid tonen en noe annen.

- Dette er et godt tegn, fortalte Russlands omstridte skipresident Jelena Välbe til Championat. Välbe hevdet videre at det russiske skiforbundet skal i et møte med FIS 27. september.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer