- Får nesten klump i halsen

Heidi Weng får drømmen oppfylt. Nå er hun på lag med Marit Bjørgen.

PÅ SAMME LAG: Heidi Weng (t.v.) og Marit Bjørgen i første rekke under Lysebotn Opp 21. juli i fjor. Nå er Weng funnet god nok for samme landslag som forbildet. Foto: Anders Skjerdingstad
PÅ SAMME LAG: Heidi Weng (t.v.) og Marit Bjørgen i første rekke under Lysebotn Opp 21. juli i fjor. Nå er Weng funnet god nok for samme landslag som forbildet. Foto: Anders SkjerdingstadVis mer

20 år gamle Heidi Weng fra Ytre Enebakk fikk sitt store internasjonale gjennombrudd som langrennsløper i vinter. Hun ble nummer to i verdenscupfinalen i Falun, kun slått av Marit Bjørgen.

Allerede i Davos i desember varslet Weng at det var et stort mål å komme på elitelaget med Bjørgen, Therese Johaug, Marthe Kristoffersen, Vibeke Skofterud og Kristin Størmer Steira.

Nå er drømmen gått i oppfyllelse.

- Veldig stort
- Det er veldig stort for meg å komme på lag med Marit Bjørgen, som har vært det store forbildet. Det er nesten så jeg får klump i halsen av å tenke på det. Jeg tror det vil være veldig positivt for min videre utvikling, sier Weng til Dagbladet.

Det formelle uttaket ble gjort fredag kveld, men Weng fikk beskjeden et par dager i forveien. Da hadde hun for lengst skjønt at det gikk mot en plass på elitelaget.

- Men jeg visste ikke om det ville bli sprint- eller allroundlaget, poengterer hun.

- Hvor viktig var det å komme på allround?

- Det hadde ikke vært noe nederlag å være på sprintlaget, det er flere jenter der som er gode allroundere, som Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Men jeg ble kanskje litt ekstra glad for å komme på allroundlaget.

Trener mindre
- Har du kommet langt nok i utviklinga til å kunne trene like mye og like hardt som Bjørgen?

- Nei, det er jeg nok ikke. På grunn av noen sykdomsperioder, kom jeg ikke opp i mer enn rundt 620 timer i sesongen som er avsluttet. Det er jo et par hundre timer mindre enn dem som trener mest. Så jeg må passe på å ikke hoppe over det siste trinnet, sier Weng.

Hun vet hva hun snakker om, for hun har vært i samme situasjonfør.

- Det var sånn da jeg kom inn på juniorlandslaget også. Jeg var den som var på lavest nivå, og det førte til at jeg pushet meg litt for hardt. Ikke minst var det litt dumt av oss jentene å bli med gutta på langtur. Jeg ble nesten alltid sjuk etter samling, røper 20-åringen.

- Jeg lærte litt da, fastslår hun.