- Får nesten klump i halsen

Heidi Weng får drømmen oppfylt. Nå er hun på lag med Marit Bjørgen.

PÅ SAMME LAG: Heidi Weng (t.v.) og Marit Bjørgen i første rekke under Lysebotn Opp 21. juli i fjor. Nå er Weng funnet god nok for samme landslag som forbildet. Foto: Anders Skjerdingstad
PÅ SAMME LAG: Heidi Weng (t.v.) og Marit Bjørgen i første rekke under Lysebotn Opp 21. juli i fjor. Nå er Weng funnet god nok for samme landslag som forbildet. Foto: Anders Skjerdingstad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

20 år gamle Heidi Weng fra Ytre Enebakk fikk sitt store internasjonale gjennombrudd som langrennsløper i vinter. Hun ble nummer to i verdenscupfinalen i Falun, kun slått av Marit Bjørgen.

Allerede i Davos i desember varslet Weng at det var et stort mål å komme på elitelaget med Bjørgen, Therese Johaug, Marthe Kristoffersen, Vibeke Skofterud og Kristin Størmer Steira.

Nå er drømmen gått i oppfyllelse.

- Veldig stort - Det er veldig stort for meg å komme på lag med Marit Bjørgen, som har vært det store forbildet. Det er nesten så jeg får klump i halsen av å tenke på det. Jeg tror det vil være veldig positivt for min videre utvikling, sier Weng til Dagbladet.

Det formelle uttaket ble gjort fredag kveld, men Weng fikk beskjeden et par dager i forveien. Da hadde hun for lengst skjønt at det gikk mot en plass på elitelaget.

- Men jeg visste ikke om det ville bli sprint- eller allroundlaget, poengterer hun.

- Hvor viktig var det å komme på allround?

- Det hadde ikke vært noe nederlag å være på sprintlaget, det er flere jenter der som er gode allroundere, som Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Men jeg ble kanskje litt ekstra glad for å komme på allroundlaget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer