Får ny bil og superdekk

Henning Solberg prioriteres av Ford foran Rally Akropolis.

Henning Solberg tror han spare et halvsekund per kilometer med de nye dekkene som han nå er lovet til Rally Akropolis.

– Jeg tolker dette som et bevis på at de er fornøyd med hva jeg har gjort, og at de har troen på meg. Veldig morsomt å få denne beskjeden, sier han til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Dekkpakken som nå ligger klar for Henning er den samme som fabrikksførerne Toni Gardemeister og Roman Kresta får.

– Jeg kan nå konkurrere på lik linje med de to. Det er helt avgjørende å ha slike dekk, sier han.

Sparer halvsekundet

Henning har måttet ta til takke med «vanlige» dekk i de VM-rundene han har kjørt til nå, og er optimistisk foran VM-runden i Hellas.

– Jeg har bare prøvd slike dekk én gang tidligere under en test, og det er alt. Jeg sparer vel alt fra 0,3 til 0,5 sekund på kilometeren med de nye dekkene, og det har selvsagt mye å si.

31-åringen har kontrakt med Ford om å kjøre sju løp denne sesongen, og var nominert til å ta poeng for Ford i fabrikksmesterskapet under Rally Sverige.

NY BIL: Her er Henning Solberg og Cato Menkerud under Rally Tyrkia forrige helg. Før Rally Akropolis får han flunkende nytt utstyr. Foto: Reuters/Scanpix
NY BIL: Her er Henning Solberg og Cato Menkerud under Rally Tyrkia forrige helg. Før Rally Akropolis får han flunkende nytt utstyr. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Til det rallyet hadde Henning fått ny bil, og det endte med femteplass på Spydeberg-mannen.

Ny bil

Også til VM-runden på Sardinia stilte Henning med en ny bil som han nå har brukt i Kypros og Tyrkia.

– Til Hellas får vi igjen en helt ny bil. Den får jeg ikke testet før på shakedown (test foran løpet), men det spiller ingen rolle ettersom vi vet hvilket oppsett jeg skal kjøre med, sier Solberg til ANB.

Han og kartleser Cato Menkerud har opplevd litt motgang i de siste løpene, uten at de kan lastes for akkurat det.

– Vi har slitt litt med tekniske problemer, og det er selvsagt irriterende. Men vi må bare gjøre vårt beste, og sette noen gode tider på de forskjellige strekkene. Og det har vi klart, og jeg er godt fornøyd med hvordan sesongen har gått, sier han.

Han har aldri tidligere kjørt på grusveiene i Hellas, og er av den grunn litt forsiktig med tanke på målsetningen.

– Jeg satser på å kjøre meg inn blant de seks beste i begynnelsen av løpet, og ta det derfra. Men det hadde jo vært moro å kunne hamle opp med Markko Märtin da, sier Henning Solberg.

(ANB)