Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gro Hammerseng-Edin:

Får ny jobb

Gro Hammerseng-Edin blir sportskommentator for TV 2. Nå skal hun jobbe med undersøkende journalistikk.

NY KOMMENTATOR: Gro Hammerseng-Edin blir sportskommentator på TV 2. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
NY KOMMENTATOR: Gro Hammerseng-Edin blir sportskommentator på TV 2. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

Den tidligere håndballstjerna og landslagskapteinen Gro Hammerseng-Edin blir sportskommentator for TV 2 etter at kanalen utlyste stilling. Det bekrefter TV 2 i en pressemelding.

- Jeg kjente instinktivt at dette var en unik mulighet til å bruke stemmen min til å ta opp viktige verdispørsmål og engasjere meg i utviklingen av norsk idrett. En drømmejobb i mine øyne, sier 39-åringen til TV 2.

Hammerseng-Edin har 20 års erfaring innen håndballen, i tillegg til at hun har utdanning innen journalistikk og økonomi. Hun har også en bachelor innen kultur- og samfunnsfag.

- Jeg har sterkt samfunnsengasjement, liker å formidle og har etterlyst flere kvinnelige eksperter og kommentatorer i offentlig debatt, sier Hammerseng-Edin.

Hun kommer til å starte i rollen fra 16. mars. Hun skal fortsatt være en del av håndball-dekningen til TV 2, men nå er hovedfokuset på den nye rollen. Hun skal også jobbe med undersøkende journalistikk for kanalen.