Får ny tittelkamp

MMA-utøver Kenneth Bergh (32) skal møte brasilianske Ederson Cristian Macedo (37) til tittelkamp under Superior Challenge i februar.

NY KAMP: Kenneth Bergh skal tilbake i MMA-buret. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet.
NY KAMP: Kenneth Bergh skal tilbake i MMA-buret. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg føler meg veldig bra og gleder meg enormt til å returnere til ringen. Akkurat nå ligger fokuset mitt bare på én ting, og det er å sikre seg tittelbeltet i lett tungvekt hos Superior Challenge, forteller Kenneth Bergh til Betsafe.

Kampen mot brasilianske Ederson Cristian Macedo skal gå under Superior Challenge 24 i Stockholm den 5. februar.

Dermed får Bergh nå en etterlengtet tittelkamp etter et år forfulgt med uflaks.

Bergh skulle nemlig møte Macedo i juni, men rett før de to skulle møtes i ringen fikk han marerrittbeskjeden. Bergh måtte stå over kampen på grunn av stafylokokker (bakteriell infeksjon) i det ene kneet.

Det betyr at det nå er over to år siden Bergh gikk i kamp sist.

- For meg blir det meningsløst å bruke energi på ting jeg ikke har kunnet kontrollere. Selv om jeg ikke har gått kamp, har jeg utviklet meg masse på trening sammen med teamet mitt på Frontline Academy, sier Bergh som ser fram til å vise egen utvikling.

- Og at jeg får sjansen i en tittelkamp gjør det bare enda deiligere.

Motstanderen er en veldig rutinert brasilianer i Ederson Cristian Macedo. 37-åringen har vært aktiv i MMA siden 2011.

Før det forrige møtet hadde han sparret med UFC-legender.

- Hjemme i Brasil har jeg trent med Anderson Silva og Ronaldo Jacare på XGYM i Rio. Der har jeg lært av de absolutt beste innen sporten, og det har gjort meg til en svært bestemt og fokusert fighter, sa Macedo den gang.

Nå ser han frem til å møte Bergh.

- Det var veldig synd at Kenneth måtte trekke seg på kort varsel forrige gang, men jeg er glad for at han nå er frisk og klar for kamp igjen, slik at vi endelig får sjansen til å møtes i buret. Jeg har trent godt for å være klar på kort varsel og jeg er klar for å prestere mitt beste, forteller brasilianeren om den kommende kampen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer