Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Får nye bremser med fly i natt

Holdt på å kjøre ned publikum.

Bremsene sviktet og tiden rant for Petter Solberg (30). Rallystjernen håper spesialdeler sendt fra Italia og England med fly blir redningen.

Rally Monte-Carlo startet verst tenkelig for nordmannen. Nesten halvannet minutt mistet han til erkerival Sebastien Loeb på fire fartsprøver fredag. Årsak: Bremsesvikt og en stygg avkjøring.

På første fartsprøve var den norske rallystjernen farlig nær å kjøre på tilskuere langs veien da han mistet kontroll på bilen i en sving. Oppå en steinknaus i yttersvingen der Solbergs bil skjenet ut, sto flere mennesker og fulgte spenningen på nært hold.

- Jeg så at det var i ferd med å gå galt og dro i håndbrekket for å forsøke å få bilen sideveis inn mot der tilskuerne sto. Der og da var jeg skikkelig redd for at jeg traff noen av dem, sa nordmannen, som umiddelbart etter målgang sørget for at teamet ringte de sikkerhetsansvarlige for å forsikre seg om at ingen ble skadd.

Bare en gang tidligere har Solberg vært så nær å kjøre ned noen, i karrierens 11. VM-runde i Argentina for fire og et halvt år siden. Også da var flaksen på hans side.

Overoppheting

Like etter avkjøringen merket han første gang at bremsene begynte å svikte. To servicer senere skjønte mekanikerne hans fortsatt ikke hva som forårsaket overopphetingen i bremsesystemet.

- Vi henter inn nye bremseklosser, bremsevæske og annet fra Italia og England. Delene skal flys inn i natt (til lørdag) og monteres på service lørdag morgen, sa Subaru-sjef Toshiya Azuma til NTB fredag kveld.

image: Får nye bremser med fly i natt

De nye delene har annen dimensjon enn dem som sto på bilen fredag. Mysteriet handler om at samme system ble brukt i Spania (Rally Katalonia) i fjor uten at noen problemer oppsto. Og der var det betraktelig varmere.

- Nå er det bare å håpe, men vi vet ikke om vi har funnet løsningen før vi får kjørt i morgen, sa Petter Solberg etter fredagens dagsetappe.

30-åringen mener han ville holdt følge med Loeb og toer Francois Duval uten bremsesvikten.

- Bremseproblemene er årsaken til tidstapet, ja. Når en først får problemer her, så flyr sekundene fort, sa en skuffet Solberg til NTB etter første dag.

Feilfri Loeb

Håpet og målet om en topp tre-plassering er langtfra ute. Seieren, derimot, ser håpløs ut. Verdensmester Loeb kjører feilfritt og styggfort på hjemmebane i Frankrike.

- Det har vel ikke bare med Loeb å gjøre, men vel så mye med bilen, mente den norske erkerivalen.

Mens Loebs CitroYn bare hadde en defekt oljepumpe å klage på to ganger i løpet av 16 VM-runder i fjor, slet Solbergs Subaru betraktelig mer. I Monte Carlo-rallyet fortsetter uflaksen for nordmannen.

Av fire fartsprøver fredag var Solbergs bremsesystem defekt på tre. Bare annen fartsprøve forløp problemfri for 30-åringen. Da var han bare 2,5 sekunder langsommere enn erkerivalen.

Rally Monte-Carlo fortsetter med fem fartsprøver lørdag og avsluttes søndag ettermiddag. (©NTB)