Far og sønn i skjebnekamp

RBK-trener Rune Skarsfjord (33) er sønn av TIL-trener Terje Skarsfjord (62). Helgas familieselskap i Trondheim blir garantert en følelsesmessig prøvelse.

TRONDHEIM (Dagbladet): - Jeg og pappa snakker veldig mye fotball sammen. Det har vi alltid gjort. Men den siste uka har det vært ganske stille. Tonen er iskald, ler Rune Skarsfjord hjertelig ironisk.

Rune Skarsfjord er tredjetrener i RBK, og hjelper Åge Hareide og Ola By Rise med kampanalyse og talentutvikling. Neste år overtar han hovedansvaret for RBKs 2. divisjonslag, etter legendariske Bjørn Hansen.

- Men det er klart. Jeg har nok litt av hjertet mitt i Tromsø også siden pappa har vært trener der så lenge. Dessuten studerte jeg i Tromsø i tre år, sier Rune.

På besøk

I helga tar Rune imot mamma og pappa, ironisk nok i leiligheten i Stiklestad-gata. Men denne gangen står slaget på Lerkendal.

- Moder'n kommer allerede i dag, men fader'n blir jeg vel ikke å prate så mye med før klokka tre på lørdag, smiler han.

For fader Terje skal selvsagt være sammen med «Gutan».

- Jeg bor med laget før kampen. Det sier seg selv, men jeg skal overnatte hos Rune kvelden etter kampen, sier Terje Skarsfjord, som ikke har pumpet sønnen for informasjon om RBKs taktiske opplegg.

- Nei, det er ikke nødvendig. Det finnes jo ikke et lag i Norge som er mer åpne om hvordan de spiller fotball enn RBK. Jeg har også sett de siste kampene deres på TV. Så der trenger jeg ikke mye hjelp.

- Senke skuldrene

Men Rune har ingenting imot å gi pappa et råd om hvordan TIL skal slå RBK.

- Taktisk sett er det ikke så mye å hente. Sjansen de har er at alle spillerne bare må senke skuldrene og få ut det de kan. Tromsø har mange gode fotballspillere. Det handler mest om å få det ut, sier han.

- Har du analysert kampen i Tromsø der TIL vant 2- 1?

- Nei, ikke analysert den. Men jeg så kampen. Og der greide TIL å få ut det de kan. De var rett og slett fryktelig gode i den kampen. Mye bedre enn RBK. Jeg husker jeg satt på tribunen og ikke skjønte bæret av det jeg så.

Pappa Terje er enig i analysen.

- Selvsagt har vi en mulighet, selv om RBK er favoritter. Men det er stor forskjell på hjemme og borte, så det er ikke bare å gjenskape det vi gjorde mot RBK på Alfheim. Vi kan heller ikke trøste oss med at RBK har blitt litt rysta i noen av de siste kampene. De har vist at de kan være fryktelig gode, selv om de har noen svake kamper innimellom, sier Terje Skarsfjord.

Rune Skarsfjord har spilt aktivt på 1.divisjonsnivå i Moss, Lyn, og Tromsdalen. Men han bestemte seg tidlig for å gå inn i treneryrket.

- Rune starta tidlig opp med å perfeksjonere seg rundt treneryrket, avslører pappa.

Begge to er D-trenere. Og Rune innrømmer at han har lært mye av faren sin. Veldig mye.

- Han (Terje) er sterk teoretisk, og veldig mye erfaring. Han har også veldig gode pedagogiske egenskaper. Også har han faktisk veldig glimt i øye, godt humør, selv om det ofte er vanskelig å få øye på i mediene, he, he, sier Rune.

Pappa er enig.

- Det er sant. Jeg er ikke så innstilt på å «opptre» i mediene. Det er ikke min stil, smiler Terje Skarsfjord.Rune Skarsfjord har følgende drømmescenario før siste serierunde:

- Vi (RBK) slår TIL, mens Bryne slår Aalesund, noe som fort kan skje. Så berger TIL plassen gjennom kvalik mot Sandefjord.

FAMILIEKAMP: Far mot sønn i morgendagens fotballdrama. Men etter kampen møtes de til hyggelig samvær.