SE TV: Ole Gunnar Solskjærs sønn, Noah, er med i troppen til Kristiansund når de skal møte Manchester United til kamp i Oslo på tirsdag. Reporter: Fredrik Filtvedt. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

Kristiansund - Manchester United:

Far og sønn møtes på Ullevaal - datteren herjer på Norway Cup

Fantastisk uke for Solskjær-familien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det ligger an til å bli en stor fotballuke for Solskjær-familien. Ole Gunnar har tatt med seg Manchester United hjem til Norge for å møte hjembyens fotballag, og det er duket for en storartet fotballfest på Ullevaal stadion i kveld.

Kampen er utsolgt, og en rekke mennesker har tatt turen fra Kristiansund til Oslo for å overvære det historiske møtet. Oppgjøret er naturligvis blitt en realitet som følge av at Solskjær er fra Kristiansund, men han er ikke den eneste fra familien som kan ta del i kampen.

Solskjærs sønn, Noah (19), er med i KBKs tropp til Oslo. Han er født 8. juni 2000 og har ei fortid i farens gamleklubb Clausenengen. Noah har fått trene med A-laget den siste tiden, og kan få komme innpå mot United.

- Jeg synes det er kjempeartig for gutten at han får slike opplevelser. Han har hatt noen tøffe år i fotballen med operasjoner og motgang, også har jeg sett at han har blomstret litt etter hvert og fått vært med å trene med A-laget. Det synes jeg er kjempeartig, fortalte Solskjær til Dagbladet i går.

Manageren har planen klar om sønnen skulle få spilletid.

- Hvis han kommer innpå, må jeg sørge for å kontre med å sette inn noen gode spillere selv, smiler 46-åringen.

SØNN: Noah Solskjær. Foto: Kristiansund BK.
SØNN: Noah Solskjær. Foto: Kristiansund BK. Vis mer

- Ligner på meg

Samtidig som far og sønn lader opp til kamp på Ullevaal, spiller Solskjærs datter, Karna, Norway Cup bare noen kilometer unna. Hun spiller for J17-laget til Clausenengen og har vist seg fram på Ekebergsletta.

Der Noah har endt opp som midtbanespiller, følger Karna i pappas fotspor. Spissegenskapene ser ut til å ligge i familien, og på to kamper har det blitt tre mål for datteren.

- Ja, hun likner litt på meg, fortalte Solskjær til Tidens Krav på søndag. Samme dag var han til stede på Ekebergsletta, hvor han fikk se Karna score to mål.

MÅLSCORER: Karna Solskjær scoret kampens eneste mål da Clausenengen vant på Ekebergsletta mandag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MÅLSCORER: Karna Solskjær scoret kampens eneste mål da Clausenengen vant på Ekebergsletta mandag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Samtidig bekreftet han at datteren skal begynne å spille for Manchester United.

- Hun starter på et av akademilagene vi har på jentesiden, opplyste han til lokalavisa. Også yngstesønnen Elijah (11) skal begynne å spille for pappas klubb.

Onsdag møter Vålerenga og Manchester Uniteds damelag hverandre til dyst på Intility Arena.

- Stort øyeblikk

- Tenk at Kristiansund, som spilte i 2. divisjon for noen år siden, skal spille mot United. Det er kjempestort, sier KBK-trener, Christian Michelsen, om dagens kamp.

Han har vært med på klubbens eventyrlige reise, og som United-supporter gleder han seg ekstra til gigantmøtet. For Solskjær og co. er det en viktig oppkjøringskamp før Chelsea venter i serieåpningen om kort tid. Kampen blir derfor tatt på største alvor av begge parter.

- Vi gleder oss, skal nyte øyeblikket og lære mye. Det er et stort øyeblikk, men vi er en gjeng med ambisiøse gutter vi også, som vil vise seg fram, sier Michelsen, som vil bruke kampen som trening før de møter Vålerenga i samme by seks dager seinere.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer