HISTORISK IDITAROD: Aliy Zirkle ble nummer to, og splittet de historiske Dallas og Mitch Seavey på pallen. Her går Zirkle i mål i Nome i Alaska tidligere i dag. Foto: REUTERS/Nathaniel Wilder
HISTORISK IDITAROD: Aliy Zirkle ble nummer to, og splittet de historiske Dallas og Mitch Seavey på pallen. Her går Zirkle i mål i Nome i Alaska tidligere i dag. Foto: REUTERS/Nathaniel WilderVis mer

Far og sønn på pallen i Iditarod

Satte ny rekord i hundeløpet.

Hundekjøreren Joar Leifseth Ulsom fra Mo i Rana ledet hundespannet sitt til en sterk 4.-plass i Iditarod tirsdag. Dallas Seavey vant storløpet på rekordtid.

Vinneren var knapt seks timer raskere enn Norges bestemann, og alle de tre foran Ulsom kommer fra Alaska. Klokken 20 i kveld (norsk tid) var det kun fire deltakere som var kommet til mål.

Det ble en thrilleravslutning på løpet som strekker seg over 1560 kilometer mellom Anchorage og Nome i Alaska. I ettermiddag kunne Seavey juble for seier etter å ha brukt åtte dager, 13 timer, fire minutter og ni sekunder på distansen.

Han slo toeren Aliy Zirkle med kun to minutter og 22 sekunder.

Vinnerens far Mitch sørget for at det ble et suksessløp for familien Seavey. Han kjørte inn til 3.-plassen og ble slått med tre timer og 35 minutter av sønnen.

Ifølge arrangøren var det svært krevende forhold under årets Iditarod. Robert Sørli, som vant løpet i 2003 og 2005, lå på 21.-plass i kveld.

(NTB)